banner564

Sistem güçlenecek

Ankara’da Akdağ ile görüşen Sucuoğlu, sağlık alanında atılacak adımların belirlendiğini, yeni hastanenin 2 yılda bitirileceğini söyledi

Sistem güçlenecek
banner598
TC Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Akdağ, KKTC’deki yeni hastanelerin iki yılda tamamlanması için protokol imzalanacağını söyledi. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ankara’daki temasları çerçevesinde son olarak TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti’nde sağlık alanında örnek alınması gereken gelişmeler yaşandığını, bu reformları KKTC’de de uygulama gayreti içerisinde olduklarını belirtti. TC Başbakan Yardımcısı Akdağ da, KKTC ile Türkiye arasındaki işbirliği çerçevesinde sağlık alanında da gerekli adımların atılacağını kaydetti.
Bu işbirliği çerçevesinde KKTC’ye mükemmel bir hastane yapılacağını söyleyen Akdağ, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne,  Güzelyurt,  Lefke ve Karpaz bölgelerine gerek mevcutların yenilenmesi şeklinde, gerekse yeni yapılacak hastane binaları ile sağlık sisteminin güçlendirileceğini belirtti. Akdağ, tüm bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için hastanelerin 2 yıl gibi kısa bir süre zarfında tamamlanması adına protokol imzalanacağını söyledi.

Berova Akdağ ile bir araya geldi
Ankara’da bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile bir araya geldi. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Berova ziyarette, Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasında her zaman çok sıkı ilişkilerin olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin desteğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin çok mesafe kat ettiğini belirten Berova, "Milli Eğitim Bakanı olarak Milli Eğitim adına geçen yıl anavatanımız Türkiye'den yaklaşık 22 milyon lira destek aldık. Bu bağlamda da ülkemizdeki okullarımızın alt yapısını geliştirme adına pek çok çalışmalar yürüttük" dedi.

Akdağ: Destek vermeye devam edeceğiz
Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, KKTC heyetine ziyareti için teşekkür etti. Akdağ, hükümet adına Başbakan Binali Yıldırım'ın görevlendirmesiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili ekonomik iş birliği ve kalkınma konusunda sorumluluğun kendisine verilmesinden dolayı meseleyi yakından takip etme imkânı olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474