banner564

‘Sivri dili’ başına bela oldu

Ünlü modacı Barbaros Şansal, Türkiye aleyhindeki açıklamalarından sonra KKTC’den sınır dışı edildi

‘Sivri dili’ başına  bela oldu
banner598
Çiğdem AYDIN

   Ünlü modacı Barbaros Şansal’ın 31 Aralık gecesinde sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülü mesaj başına dert oldu.
    KKTC’den ev alıp zaman zaman burada, zaman zaman da İstanbul’da yaşayan Şansal, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetine yönelik paylaşımlarıyla dikkat çekiyordu. 
   Şansal 31 Aralık akşamında yayınladığı görüntülü mesajında kendisinin Kıbrıs’ta olduğunu söyleyerek Türkiye’ye yönelik ağır hakarette bulunmuştu. 
   Bu mesaj sonrasında KKTC’de yaşayan bazı duyarlı yurttaşlar önce sosyal medyada, sonra da İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulunup, Şansal’ın sınır dışı edilmesini talep etti. 

18 Kasım’da ihraç kararı alınmıştı

   11 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye’den KKTC’ye geldiği sırada Ercan Havaalanı’nda üzerinde 5 gr uyuşturucu madde olduğuna inanılan hint keneviri bulunan Barbaros Şansal tutuklanmıştı, 6 gün göz altında tutulmuş, bir ay hapse mahkum edilmiş ve 24 gün süreyle cezaevinde kalmıştı. 
   KKTC vatandaşı olmadığı için hüküm giyen Şansal’ın 18 Kasım 2015 tarihinde sınır dışı olması kararı üretildi. Ancak dönemin İçişleri Bakanı Asım Akansoy’un 20 Kasım 2015 tarihinde bu kararı durdurduğu ve Şansal’ın sınır dışı edilmediği öğrenildi. 
   31 Aralık gecesi yaptığı görüntülü paylaşım sonrasında ihracı istenen Şansal için İçişleri Bakanı Kutlu Evren devreye girdi. Evren 18 Kasım 2015 tarihinde alınan ihraç kararını yürürlüğe koydu. 

İşte o paylaşım 

   Barbaros Şansal sosyal medya hesabındaki paylaşımında neler söylemişti: 
   “Bu kadar gazeteci tutukluyken, bu kadar çocuk taciz ve tecavüz görürken, bu kadar yolsuzluk ve rüşvet almış başını giderken  bağnazlar sokaklarda tekbircilerle pislik dağıtırken siz hala yeni yıl mı kutluyorsunuz? Ben kutlamıyorum ben şimdi bardaki evdeki tüm içkileri içeceğim.  Tüm dolarlarımı İsviçre’ye götüreceğim, size bir peni bile vermeyeceğim. Şu anda ben Kıbrıs’tayım baskı olduğu için Kuzey Kıbrıs yeni yıla girdi, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin girmesine daha bir saat var. Birazdan Nicosia’ya gideceğim, bir de orada kutlayacağım, orada da içeceğim. Öpmüyorum bile sizi, siz kutlamaya devam edin, bu kadar pisliğin, sefaletin içinde… “

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 03:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474