banner564

Siyaset kazanı kaynıyor

Hükümet ortaklarından 4’lü koalisyon döneminde kiralanan tüm arazilerin dökümünü isteyen Özersay “Rahat değiliz” dedi

Siyaset kazanı kaynıyor
banner598

Çiğdem AYDIN
   Halkın Partisi’nin (HP) Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşen çalıştayında hükümet icraatları ve devlet arazilerinin kiralanmasında peşkeş iddiaları ele alındı. Diyalog’un elde ettiği bilgiye göre; katılımcılara hükümetin bazı icraatlarıyla ilgili rahatsızlıklarını anlatan Özersay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’a üniversite için arazi kiralanmasında izlenen yöntemi eleştirerek “Bunu kabul edemeyiz” dedi.
    “Denktaş’ın, devlet arazisini koalisyon ortaklarından habersiz şekilde oğluna vermesi Özersay’ı çileden çıkardı” diyen bir HP’li, çalıştayda söz alan partililerin de bu konuda sert eleştirilerde bulunduğunu ifade etti. HP lideri Kudret Özersay koalisyon ortağı CTP ve TDP liderlerine rahatsızlığını iletirken, 4’lü koalisyon döneminde kiralanan tüm arazilerin dökümünü istedi.

Başka yoldan “Halledildi”

   Elde edilen bilgiye göre; arazi olayı şöyle gelişti:
   “Aylar önce Serdar Denktaş oğlunun üniversitesine Metehan bölgesinde büyük bir arazi kiralanması için Bakanlar Kurulu’na bir önerge getirdi. Başta Halkın Partili Bakanların karşı çıkması üzerine kiralama yapılamadı ve engellendi. Ardından bir önerge daha getirilip tıp fakültesi olması için ayrılan arazinin bu kapsamdan çıkarılıp Serdar Bey’in oğluna 35 yıllığına kiralanması talep edildi. Koalisyon ortaklarının buna da imza ve onay vermemesi üzerine Serdar Denktaş bu kez ortaklarından habersiz başka yoldan kiralama yoluna gitti.”
    HP yetkilileri Diyalog Gazetesi’nin sorusu üzerine Özersay’ın diğer iki ortağa mektup gönderdiğini ve Maliye Bakanlığı’ndan dörtlü koalisyon hükümeti kuruldu kurulalı bu şekilde yapılan tüm kiralamaların listesini talep ettiğini doğruladı. Özersay’ın HP yetkililerine yaptığı konuşmada daha önce Yenişehir bölgesinde yine Rauf Denktaş’a yurt yapımı için kiralanan arazisinin önceki UBP-DP hükümeti döneminde kiralandığını söyledi. Bunu engelleyemediklerini ancak üniversite kampüsü kiralanması konusunu Bakanlar Kurulunda engellemeyi başardıkları için bu kez Maliye üzerinden kendilerinden gizlenerek bu kiralamanın yapılmasını kabul edemeyeceğini söylediği iddia edildi. 
Özersay: Kabul edilemez
Diyalog’un, dünkü çalıştay sonrasında ulaştığı HP lideri Özersay ise bu konuda çok fazla konuşmak istemediğini ancak koalisyon ortaklarının itirazı biliniyor olmasına rağmen iradeleri yok sayılarak bu kiralamanın yapılmasının kendileri açısından ciddi sıkıntı yarattığını doğruladı. 
   Özersay “Evet rahatsızız ve birtakım adımlar da attık. Rahatsızlığımızı da diğer ortaklarımızla paylaştık. Biz kabul edilemez bulduğumuz ve bugüne kadar hükümette engellemeyi başardığımız bu uygulamalara karşı tepkimizi tabi ki koyacağız” fadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 10:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ADAM GİBİ ADAM YOK !!! SADECE , ALLAH'A HESAP VERECEĞİNİ BİLEN.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474