banner564

Nefesler tutuldu

Gözler YSK’nın bugün İstanbul seçimleriyle ilgili kararında

Nefesler tutuldu
banner598

Yeni haftada gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda olacak. Kurul bugünden itibaren İstanbul seçimine yapılan itirazları görüşecek. İlçe kurullarından gelen raporları inceleyecek YSK sürecin sonunda nihai kararını açıklayacak. Bu arada MHP lideri Devlet Bahçeli, parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yana olduklarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Yüksek Seçim Kurulu bu ülkenin uluslararası alanda demokrat bir ülke olduğunun ispatı adına en doğru kararı verecek ve Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi.
İstanbul seçim sonuçlarına yapılan itirazlarda gözler Yüksek Seçim Kurulu'na çevrildi. 
Kurul hafta başında itirazları görüşmeye başlayacak.
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece seçim sonuçlarına, MHP ise İstanbul'un tümü ve Maltepe seçim sonuçlarına yönelik olağanüstü itirazda bulunmuştu. 
YSK, o başvuruların ardından ara kararlar verdi. İstanbul'daki ilçe seçim kurullarınca toplam 46 bin 447 seçmenin durumunun ve sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük olduğu iddiasının araştırılması istendi. 
İddiaları araştıran İstanbul'daki 39 İlçe Seçim Kurulu raporlarını YSK'ya gönderdi. YSK üyeleri, hafta başından itibaren o raporları inceleyecek. 
Bu sürecin ardından da İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili son karar verilecek.

Bahçeli: Seçimin tekrarlanmasından yanayız
MHP lideri Bahçeli, "Parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yanayız" dedi.
İstanbul'daki seçimlerle ilgili yeni açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yanayız” dedi. 
MHP lideri Bahçeli, "CHP'nin YSK üyelerini tehdit eden sözleri, hukuk ihlali ve demokrasi hazımsızlığıdır" açıklamasında bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Parti olarak İstanbul'da seçimin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız" ifadelerini kullandı.
Bahçeli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul seçimlerinde pek çok kuşku ve karanlık noktanın olduğunu belirterek, sandık yolsuzluğu konusunda tevsik edilmiş iddiaların Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulduğunu anımsattı.

İmamoğlu: YSK Türkiye'nin önünü açacaktır
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimleri için vereceği karara ilişkin, " YSK en doğru kararı verecek ve Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi.
Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Gönüllüleri" etkinliğine katıldı.
İmamoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada YSK'nın İstanbul Seçimleriyle ilgili vereceği karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, şöyle devam etti:
"Seçim biteli yaklaşık 36 gün oldu. Yüksek Seçim Kuruluna bir sürü itirazda bulundular. Elbette itiraz etmek demokratik bir haktır. Bunu anlıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuş olabilirler ama YSK, demokrasi, ülkenin ve şehrin geleceği, bu ülkenin uluslararası alanda demokrat bir ülke olduğunun ispatı adına en doğru kararı verecek ve Türkiye'nin önünü açacaktır.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

RET ,KUDURUYOR.BIRAK BİRAZ DA BUNLAR KAZANSIN........TABİİ,ÇALDIKLARI ORTAYA ÇIKINCA....ŞAHLANDILAR YİNE... AKP,HURSIZ VE MÜNAFIKTIR.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474