banner564

Siyasette bunu yapmalı

Ana muhalefet DP ve TDP’yi ziyaret eden Büyükelçi Kanbay, insanlarla diyalog kurup, fikirlerine kulak vermenin önemli olduğuna dikkat çekti:

Siyasette bunu yapmalı
banner598

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, ana muhalefet Demokrat Parti-Ulusal Güçler’i (DP-UG) ve Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) dün ayrı ayrı ziyaret etti.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, saat 11.00’de gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, Kanbay’a yeni görevinde başarılar diledi.
Denktaş, karışık ve önemli bir dönemden geçildiğini belirterek, KKTC’nin olası bir çözüme hazırlanma açısından sıkıntıları bulunduğunu ve hazırlıksız olduğunu savundu. 
Denktaş, devletin, olası bir çözümde taraflardan biri olması gerektiğine inanan bir parti olduğunu da vurguladı.
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, işlerini yaparken olabildiğince objektif şekilde işlerine yarayacak bilgi ve görüşleri toplayıp, üzerlerinde düşündükten sonra kendilerine yol haritaları çizmeye çalıştıklarını söyledi.
İnsanlarla diyalog kurup, fikirlerine kulak vermenin önemli olduğunu ifade eden Kanbay, sadece diplomatların değil, siyasette olan insanların da bunu yapabilmesi gerektiğini kaydetti.

Partilerin yasama faaliyetlerine yapacakları…
Nezaket ziyaretleri çerçevesinde Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) de ziyaret eden Kanbay, Birleşmiş Milletler üyesi birçok ülkenin hala KKTC’nin bulunduğu demokratik ortamdan uzak olduğuna işaret etti.
Toplum hayatını etkileyecek ve ekonominin gelişmesini sağlayacak yasalar açısından partilerin rolünün önemli olduğunu da anlatan Kanbay, partilerin yasama faaliyetlerine yapacakları destek ve gerekirse eleştirilerin önemli olduğunu söyledi.

Özyiğit: İlişkiler doğru kurgulanmalı
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ülkedeki ve bölgedeki insanlar için birlikte çalışmak zorunda olduklarını anlattı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Türkler için vazgeçilmez ve tartışmasız şekilde büyük bir öneme sahip bir ülke olduğunu ifade eden Özyiğit, bu çerçevede ilişkilerin doğru kurgulanması gerektiğini dile getirdi.
Geçmişte yapılan bir takım hatalar veya yanlış kurgulanma nedeniyle zaman zaman istenmeyen bir cendereye girildiğini dile getiren Özyiğit, bunun arzu etmedikleri bir durum olduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474