banner564

‘Şok’ karar

Akaryakıt fiyatlarını artıran hükümet elektriğe de yüzde 30 zam yaptı

‘Şok’ karar
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta görevde olan dörtlü koalisyon hükümeti, Temmuz ayının ilk haftasında halka zam sürprizi yaptı. Bakanlar Kurulu’nun son toplantısından elektriğe yüzde 30 zam çıktı. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK)  bugünde itibaren zamlı tarifeyi devreye sokacağı belirtilirken, bu da yetmezmiş gibi dün gece yarısından sonra akaryakıta da artış geldi. 
Zam kararını Diyalog’a değerlendiren Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, Bakanlar Kurulu’nun toplantısından zam kararı çıktığını ifade ederek, “Hükümet elektriğe yüzde 30 oranında zam yaptı. Bakanlar Kurulu’ndaki herkes zammı onayladı” dedi. Elektriğe yapılan zammın diğer zamları tetikleyeceğini kaydeden Özkıraç, “Halkı büyük bir direnişe çağırıyorum. Artık sesimizi çıkarmamız lazım. Halk başkaldırmazsa daha kötüsü olacak. Sivil toplum örgütleri, halkın yanında olduğunu söyleyen tüm örgütlere sesleniyorum. Halk için direnişe geçsinler” şeklinde konuştu. Özkıraç, yönetimi dün devraldığını, bir günlük başkanken zamla karşılaştığını ifade ederek, bugün toplantı yapacaklarını ve bir eylem kararı alacaklarını söyledi.

Benzin de zamlandı
Elektriğin yanı sıra akaryakıta da zam geldi. Yeni zamlarla benzin ürünlerine litrede 2 kuruş artış oldu. Gazyağına ise litrede 8 kuruş zam yapılırken Euro dizele zam yapılmadı.
Yapılan son zamlarla yeni fiyatlar şöyle oldu:
95 oktan Benzin: 4.32 TL/Lt
98 oktan benzin: 4.50 TL/Lt
Gazyağı: 4.00 TL/Lt 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473