banner564

Sorun çok gören yok

Mandıralarla iç içe yaşamak zorunda bırakıldıklarını, köylerinde ilkokul ve caminin bulunmadığını belirten muhtar İbrahim Umay, yetkililerin arada sırada Tuzla’ya da uğramasını istedi

Sorun çok  gören yok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Tuzla’da, köy içerisinde bulunan mandıralar nefes almayı dahi zorlaştırıyor. Diyalog muhabirine köyün sıkıntılarını aktaran Tuzla Muhtarı İbrahim Umay, mandıralar yüzünden köylülerin oldukça rahatsız olduğunu belirtti. Umay, mandıra sahiplerine köy dışından yer vererek mandıraların köy dışına çıkmasının sağlanmasını ve sorunun böylelikle çözülmesini istedi.
Köylerinde daha önce bir ilkokul bulunduğunu ancak nüfus yetersizliği nedeni ile kapatıldığını ve ilkokulun, anaokulu olarak hizmet vermeye başladığını anlatan Umay, günümüz itibarı ile köy nüfusunun 7 bin civarında olduğunu ve bu nüfusun sadece ilkokul değil, bir Ortaokul bile kaldırabileceğini savundu. Gazimağusa’da öğrenim gören çocuklar ve aileleri içinköyde okul olmamasının büyük bir sıkıntı olduğunu aktaran Umay, ilkokulun bir an önce geri açılmasını istedi.

“Bir camimiz bile yok”
Köylerinde cami olmadığından yakınan muhtar İbrahim Umay, 1974 öncesinden kalma kilisede ibadetlerini gerçekleştirdiklerini, ancak 7 bin nüfuslu köylerinde özellikle bayram namazlarında ve ramazanda teravih namazlarınde konu kilisenin yetersiz kaldığını dile getirerek, Tuzla’ya bir an önce cami yapılmasını istedi.

“Gençlerimizin vakit geçirebileceği tek bir yer yok”
Köylerinde tek bir çocuk parkı dahi olmadığını ve çocukların köyde vakit geçirebileceği alan olmadığını aktaran Umay, köy gençlerinin de vaktini geçirebileceği, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği bir alan olmadığını söyledi. 
Gazimağusa Belediyesi’nin bu yönde bazı katkıları olduğunu, bu bağlamda Tuzla Spor Kulüp binasının tadil edildiğini anlatan Umay, belediyeden daha fazla ilgi görmek istediklerini söyledi.

“Başı boş köpeklere çözüm istiyoruz”
Köyde başı boş birçok köpeğin bulunduğunu ve köylünün bu durumdan rahatsız olduğunu dile getiren Umay, köpeklerin bir an önce toplanarak hayvan barınağına yerleştirilmesin istedi.  Köydeki gençlerin işsizliğinden de yakınan Umay, “Üniversite ve lise mezunu işsiz birçok gencimiz var, devletimizin bu işsizlik sorununa en kısa zamanda çözüm bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473