banner564

Sorunlara dikkat çekildi

TDP, Mağusa Limanı ile ilgili kurumlara dilekçe gönderdi

Sorunlara dikkat çekildi
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa Limanı'nda yaşanan sorunlar ve yapılması gerekenlerle ilgili sorumlu daire ve mercilere dilekçe verdi.
TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı imzasıyla Çevre Koruma Dairesi, Limanlar Dairesi Müdürlüğü ile Çalışma Dairesi'ne verilen dilekçelerde, Mağusa Limanı'nda yaşanan sorunların çözümü ve yasa gereği yapılması gereken hususlara dikkat çekildi. 
TDP’den yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma Dairesi'ne gönderilen yazıda Mağusa Limanı'nda çevre ve halk sağlığını olumsuz etkileyen sorunlar olduğu, bölgeye yapılan ziyarette bunların bir kez daha yerinde gözlemlendiği belirtildi. 
Hurda rafineri parçalarının kontrolden geçmeden depolanmış olması nedeniyle, radyoaktivite ölçümü yapılarak halka bilgi verilmesi, giriş kapılarından gelen malzemeler içerisinde radyoaktivite olup olmadığını ölçebilecek portatif aletler bulundurulması, ayrıca gerek limanda çalışanların sağlığı açısından, gerekse çevresinde/sınırlarında üç adet İlkokul ve daha çok apartmanlardan oluşan yerleşim yerleri olmasından dolayı, dökme çimento depolama alanları için genel hava kalitesi ölçümleri yapılarak 18/12 sayılı Çevre Yasası ve Tüzükleri kapsamında gerekli önlemlerin alınması talep edildi. 
Limanlar Dairesi Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda ise, Mağusa Limanı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan iskele çökmesi olayının, Limanın bakım ve düzenlemeye ihtiyacı olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi. 
Çalışma Dairesi'ne verilen yazıda ise Mağusa Limanı’nda iş sağlığı ve güvenliği açısından ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekildi. 

Balcı: Acil önlem alınmalı
TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, Mağusa Limanı'nda insan yaşamını ve sağlığını tehdit eden, çevreye ve ekolojiye zarar veren çok ciddi sorunlar olduğunu belirterek, geri dönülmez ciddi bir olay yaşanmadan acil önlem alınması gerektiğini kaydetti. 
Mağusa Limanı’nda önlem alınmadan geçen her gün, tehlike ile burun buruna kalındığını, nitekim önceki gün yolcu salonunun karşısında rıhtım üzerinde bir gemiye konteyner yüklendiği sırada çok ciddi bir kaza yaşandığını anımsatan Balcı, "Olayda can kaybı ve ciddi bir yaralanma olmaması en büyük tesellimiz. Ancak Limanda gerekli önlemlerin alınmadığı hergün bu ve benzeri kazaların yaşanması olasılığı maalesef vardır. Dolayısı ile gerekenler yapılana kadar bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473