banner564

Soruşturma sürüyor

Çalıntı kilise mallarını satmak üzereyken suçüstü yakalanan din görevlisi Erhan Bayandursun ile suç ortakları 6 gün daha tutuklu kalacak

Soruşturma sürüyor
banner598

Lefkoşa’da çaldıkları kilise mallarını satmak üzereyken suçüstü yakalanan Din görevlisi Erhan Bayandursun ile suç ortakları Mehmet Salih Aydın, Hakan Bayandursun ve Burhan Bayandursun hakkındaki soruşturma sürüyor. Henüz tespit edilemeyen bir kiliseden etnografik nitelikteki 5 şamdan ile 2 adet çanı çalan zanlılar dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada çalınan malların değerinin 71 bin TL olduğu belirtilirken, mahkemede söz alan zanlı Salih Aydın, “Erhan hoca bana 10 gündür bu malları çalacağını söylüyordu. Başta inanmamıştım” iddiasında bulundu.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddialar aktarılarak ek tutukluluk talep edildi. Soruşturmayı yapan polis, 5 Mayıs 2019 tarihinde saat 23.30 sıralarında Lefkoşa’da Okullar yolu üzerinde bulunan park alanı içerisinde operasyon düzenlendiğini söyledi.
Polis, park alanı içerisinde ES 245 plakalı van araçta yapılan aramada satışa hazırlanmış bir şekilde paketlenen 2 adet tunç kilise çanı, 5 tane çeşitli boy ve ebatlarda bakır şamdanlar ele geçirildiğini açıkladı. ES 245 plakalı van araç içerisindeki eski eser nitelikteki tüm malzemelerin emare olarak alındığını kaydeden polis, zanlılar Erhan Bayandursun, Mehmet Salih Aydın, Hakan Bayandursun ve Burhan Bayandursun’un tutuklandığını belirtti. 

Hangi kiliseden aldıkları araştırılıyor
Ele geçirilen çan ve şamdanların etnografik nitelikteki olan eski eser kilise malları olduğunu kaydeden polis, zanlıların hangi kiliseden kilise mallarını nereden aldıklarının araştırılması gerektiğini belirtti.
Polis, zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında alınan üç günlük tutukluluk süresinde evlerinin arandığını ve kanunsuz herhangi bir şey tespit edilmediğini söyledi.
Çalınan mallarının değerinin 71 bin TL olduğunun belirlendiğini kaydeden polis, zanlıların 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

Suçu hocaya attı
Mahkemede söz alan zanlı Salih Aydın, “Erhan hoca bana 10 gündür bu malları çalacağını söylüyordu. Başta inanmamıştım. Erhan hocaya satışında yardım edebileceğimi söyledim ama ben sirkat etmedim” dedi. Yargıç Cenkay İnan, zanlıların 6 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473