banner564

Soruşturma sürüyor

Instagram’da Kıbrıstor isimli bir alış-veriş sitesi kurup birçok kişiyi dolandıran iki kafadar 3 gün daha tutuklu kalacak

Soruşturma sürüyor
banner598

 Suna ERDEN

Instagram’da Kıbrıstor isimli bir alış-veriş sitesi kurup, sipariş aldıkları kişileri dolandırdıkları öne sürülen 19 yaşındaki Berk Sağlık ile 22 yaşındaki Baran Yağız Yerdelen dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Kıyafet siparişi verenlerden para alıp, paketlerin içerisinde karton ve naylon yerleştiren iki zanlı dün ek süre talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis memuru, zanlıların Girne’de online kıyafet satışı yapan bir sitenin Instagram hesabından 7 ayrı kişi tarafından sipariş verilen giyim eşyaları yerine, kargo poşetleri içerisine naylon, karton, vb. eşyalar koyup, sipariş veren şahıslardan hizmet bedeli olarak toplamda 680 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiklerini söyledi.
Gültuna, her iki zanlının da 9 Ağustos tarihinde mahkeme emrince tutuklandığını söyledi. 
Polis, zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerinde suçu yurt dışında olan Sezer Aybat ve Ukte Peker ile birlikte işlediklerini itiraf ettiklerini belirtti.
Polis, zanlı Yerdelen’in cep telefonunda yapılan incelemede Whatsapp mesajlarından 19 ayrı kişinin daha sipariş verdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

19 kişiden 7’sine ulaşıldı
Sipariş veren 19 kişiden 7’sine ulaşıldığını, üç kişinin Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne, bir kişinin ise Girne Polis Müdürlüğü’ne şikâyette bulunduğunu belirten soruşturma memuru, yapılacak olan araştırmalar sonucunda şikâyetlerin artma olasılığının olduğunu söyledi. 
Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474