banner564

Suç ortağı kayıp

Hırsızlık yapmak için yıllar önce ölmüş bir kadının evine giren Mustafa Çelik, bir gün sonra yakalandı

Suç ortağı kayıp
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı İncirli köyünde meydana gelen olayda Mustafa Çelik, yanındaki suç ortağı ile 5 yıl önce yaşamını yitiren bir kadının evine girdi.
Hırsızlık yapmak için eve girdiği iddia edilen zanlı ile suç ortağı o esnada devriye gezen polis ekiplerini görünce kaçtı.
Aracını olay yerinde bırakan zanlı bir gün sonra yakalanırken, ortağı kayıplara karıştı.
Araçta yapılan aramada ev açmada kullanılan araç gereçler bulunurken, zanlı Çelik dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Kaçışı nafile oldu
Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yasin Kural, zanlının, 12 Ağustos 2019 tarihinde, saat 23.55’te, aranmakta olan bir şahısla birlikte İncirli köyünde, 2014 yılında vefat eden bir kadına ait ikametgâha pencereden girdiğini söyledi.
Zanlı ile suç ortağının o esnada devriye gezen polisleri fark ederek, kaçtığını kaydeden polis, olaydan bir gün sonra tespit edilerek yakalandığını ifade etti. 
Zanlının, aracının da olay gecesi, 150 metre kadar yakınında bulunduğunu ve araçta yapılan arama sonucunda bir adet demir keser ile bir adet demir kesme makası bulunduğunu aktaran Kural, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 


 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2019, 05:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473