banner564

Soruşturma sürüyor

Ülkenin üç bölgesinde yürütülen kara para operasyonu kapsamında tutuklanan Umut Turkan teminatla serbest kaldı

Soruşturma sürüyor
banner598

 Suna ERDEN

Gazimağusa’da başlayıp Girne’de devam eden kara para soruşturmasında suçla bağlantılı görülerek tespit edilen Umut Turkan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Girne’de tutuklanan ve kara para akladığı öne sürülen İrfan Tan’a hesabını kullanması için izin verdiği belirtilen zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yürüten mali polis, zanlı Umut Turkan’ın 4 Temmuz 2018 tarihinde Gazimağusa’da başlatılan kara para soruşturması kapsamında mesele ile bağlantılı olarak tutuklandığını söyledi. Polis, yapılan incelemede zanlının banka hesaplarına 25 Haziran tarihinde toplam 281 bin TL para geldiğini ve bu parayı aynı gün bankadan çekerek zanlı İrfan Tan’a verdiğinin tespit edildiğini kaydetti.
Polis, mesele ile ilgili olarak Gazimağusa, Girne ve Lefkoşa’da soruşturma yürütüldüğünü, ancak zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edemeyeceğini ifade ederek, teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, 10 bin TL nakit teminat yatırması ve iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474