banner564

Soruşturma sürüyor

Komisyon verdikleri kişilerin banka hesaplarını kullanarak kara para akladıkları öne sürülen üç zanlının tutukluluk süresi uzatıldı

Soruşturma sürüyor
banner598

 Suna ERDEN

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nün bahçesinde emare olarak bulunan bir araçta saklanmış yüklü miktarda parayı çalıp kaçan ve Girne’de yakalandığı esnada tasarrufunda 125 bin 500 TL nakit para ele geçirilen zanlı İ.T. ile suç ortakları M. B. ve K. K.U. hakkındaki soruşturma devam ediyor. 
Farklı şahısların banka hesaplarını kara para aklamak için kullanan zanlılar İ.T. ,M.B. ve K.K.U. dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis,  İ.T., M. B. ve K. K. U.’ın “Suç Gelirlerinin Aklanması” suçundan tutuklandıklarını belirtti. 

Hesap başı 2 bin lira
Polis, zanlıların 2 bin TL karşılığında şahısların hesaplarını kullanarak bu hesaplar üzerinden yasadışı bir şekilde yüklü miktarda para transferi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Polis, 4 Temmuz tarihinden beri devam eden kapsamlı soruşturmada 7 kişinin daha suçla bağlantılı teminata bağlandığını söyledi. Soruşturmanın halen devam ettiğini ve aranan bir şahıs daha olduğunu kaydeden polis, zanlıların serbest kalmaları halinde soruşturmaya etki etme olasılıkları olduğunu belirterek, ek süre talep etti. Mahkeme, zanlıların tutukluluk süresini 5 gün daha uzattı.  

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2018, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473