banner564

Soruşturma sürüyor

Üç kişiye tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan Mürsel Aydın’ın babası ile erkek kardeşi 7 gün daha tutuklu kalacak

Soruşturma sürüyor
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaşları 21 ile 23 arasında değişen üç genç kıza tecavüz ettiği gerekçesi ile yargılanan Mürsel Aydın’ın davasına ve tanıklara etki etmeye çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanan babası zanlı Faruk Aydın ile kardeşi zanlı Bünyamin Aydın hakkındaki soruşturma sürüyor. Tecavüz mağduru E.G. isimli genç kızın ifadesini değiştirmesi için baskı yaptıkları belirtilen baba oğul zanlı dün ek tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yürüten polis, zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı. 
Polis, sanığın“Cinsel Tecavüz”suçundan yargılandığını, davanın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü belirterek, Faruk Aydın ve Bünyamin Aydın'ın, Mürsel Aydın'ın hasta olduğunu ve tedavi olamadığını, her şeyini kaybettiğini söyleyerek davanın daha fazla uzamaması amacı ile şikâyetini geri çekmesi yönünde telkinde bulunduklarını açıkladı.
Polis, zanlıların tecavüz olayı olmadığını belirten bir belgeyi Başsavcılığa verilmesini sağladıklarını söyledi. 

7 gün daha polis hücresindeler
Polis, cezaevinde bulunan Aydın ile ile zanlılar arasındaki telefon görüşmeleri ve E.G. ile yapmış oldukları telefon görüşme dökümlerinin alınacağını belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, E.G.’nin şikayetini geri çektiğine ilişkin belgenin ikinci nüshasının arandığını söyledi. Zanlıların ikamet adreslerini gizlediklerini belirten polis, 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talep edilen 8 günlük süre yerine zanlıların tutukluluk süresini 7 gün daha uzattı.

Ne olmuştu?
Geçtiğimiz temmuz ayında tutuklanan Mürsel Aydın’ın sosyal medyadan tanıştığı kızları kandırdığı,  birşeyler içmek ve eğlenmek maksadı ile buluştuğu kızlara tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Kızları Taşkent bölgesinde tenha alana götürerek tecavüz eden sanık, E.G.’nin şikayeti üzerine tutuklanmış, olayı gazetelerden okuyan diğer mağdurlar da cesaretlerini toplayıp polise şikayette bulunmuştu. Sanık Aydın yapılan soruşturmanın ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474