banner564

Soruşturma tamamlandı

FETÖ’den aranan iki kişiye yardım ve yataklık suçlarından tutuklanan zanlılar teminata bağlandı

Soruşturma tamamlandı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

FETÖ terör örgütü üyeliği kapsamında Türkiye’de haklarında tutuklama kararları bulunan ve Gazimağusa’da  “Öztemur Ticaret” isimli işletmede kaçak çalıştıkları tespit edilerek yakalanan örgüt yönetici Ali Osman Çini ve örgüt üyesi Ali Rıza Çelikbaş’a yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen Rifat Öztemur ile Feriha Öztemur hakkındaki soruşturma tamamlandı. Aynı suçlamayla daha önce tutuklanan Süleyman Badi Paycı,  Ömer Öztemur, Umur Öztemur, ve Meltem Altınışık’ın mesele ile ilgili bağlantıları olmadığı belirlenerek mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. Rifat Öztemur ile Feriha Öztemur ise teminat talebiyle dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Birim’de görevli Müfettiş Muavini Faysal Güden, 30 Mart 2018 tarihinde Türkiye’de FETÖ terör örgütü üyeliği suçlaması nedeni ile haklarında tutuklama kararı bulunan Ali Osman Çini ve Ali Rıza Çelikbaş’ın, Öztemur Ticaret isimli şirkette kaçak çalışırken suçüstü tespit edildiğini anımsattı. Mesele ile ilgili olarak Rifat Öztemur’un, zanlıları izinsiz çalıştırarak, “suçu örten” suçunu işlediğini söyledi. Güden, Feriha Öztemur’un ise evinde FETÖ Lideri Fetullah Gülen’e ait yasadışı propaganda niteliğinde kitap bulundurduğu gerekçesi ile tutuklandığını anımsattı.

Teminata bağlandılar
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Güden, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunmaları, 3’er bin TL nakit teminat yatırmaları, zanlı Feriha Öztemur için iki kefilin, Rifat Öztemur için ise bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imza etmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474