banner564

Soysan: Sonuna kadar direneceğiz

Tel-Sen’in Telefon Dairesi’nin özelleştirilmesine karşı başlattığı eylemlere Girne’de devam edildi

Soysan: Sonuna  kadar direneceğiz
banner598
Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), özelleştirmeye karşı 19 Ocak’ta başlattığı eylemlerini, Lefkoşa ve Gazimağusa’nın ardından dün, 08.00-10.00 saatleri arasında Girne Telekomünikasyon Dairesi’nde sürdürdü.
Eyleme, Tel-Sen’in bağlı olduğu Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çalışanlar destek verdi.
Girne Telekomünikasyon Dairesi binasına asılan pankartlarda ve yapılan konuşmalarda, özelleştirmeye karşı çıkılarak, mücadeleye devam edileceği vurgulandı.
Eylem kapsamında binaya asılan pankartlarda; “Telefon Dairesi Vatandır, Satılamaz”, Telefon Dairesi Özelleştirilemez”, “Öleceksek Öleceğiz, Sonuna Kadar Direneceğiz”, “Tekelleşmeye Hayır”, “Telefon Dairesi Özelleştirilemez, Şirketleştirilemez. Çözüm Önerimiz Özerk Kamu Kurumu” gibi ifadeler dikkat çekti.

Soysan’dan Talat’a eleştiri
Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan eylemde yaptığı konuşmada, 2012 yılında özelleştirmeye karşı verdikleri onurlu mücadelenin yıldönümü olan 19 Ocak’ta yaktıkları mücadele ateşini Lefkoşa ile Gazimağusa’nın ardından Girne’ye taşıdıklarını belirterek, eylemin, “Telekomünikasyon Dairesi üzerinde oynanan oyunlara karşı” halkı bilgilendirme amacıyla yapıldığını kaydetti.
Soysan, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın Telekomünikasyon Dairesiyle ilgili açıklamalarını eleştirerek, açıklamaları ‘üzücü ve düşündürücü’ bulduklarını ifade etti.
Son zamanlarda yapılan açıklama ve söylemlerle özelleştirme konusunun yeniden gündeme geldiğini belirten Soysan, “eğer masanın bir ucunda Tel-Sen diğer ucunda da hükümet olmazsa biz de yasalardan gelen haklarımızı kullanarak halkımız adına mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz”dedi.
Eylemde; EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer ve Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473