banner564

Suç ortağı aranıyor

Ülkeye mülteci ve kaçak sigara sokmaya çalışırken yakalanan Tır şoförü Cumali Çolak, polise gönüllü ifade vererek bazı itiraflarda bulundu

Suç ortağı aranıyor
banner598

 Suna ERDEN

Girne Adli Şube ekiplerinin Girne Turizm Limanı’na gelen 33 RC 393 plakalı TIR’da gerçekleşen arama sonucu ülkeye kaçak olarak sokulmak istenen 18 erkek Suriyeli göçmen ve 544 karton kaçak sigara soruşturması ile ilgili tutuklanan Cumali Çolak, hakkındaki soruşturma devam ediyor. Poliste tutuklu bulunan zanlının itiraflarda bulunduğu, suç ortağını kim olduğunu söylediği belirtildi. Polis her yerde zanlının suç ortağını ararken, Çolak, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Yedi gün daha tutuklu
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis, zanlı Cumali Çolak’ın “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “Suç işlemeye teşebbüs” suçlarından tutuklandığını belirtti. 
Polis, zanlının kullanımında bulunan 33 RC 393 plakalı TIR’ın dorsesinde arama yapıldığını ve dorsede gizlenmiş 544 paket değeri 47 bin 600 TL olan kaçak sigara ele geçirdiklerini söyledi. Polis, dorsede devam eden aramada KKTC’ye gizlice girmek isteyen 18 erkek Suriye vatandaşı tespit ettiklerini ve TIR şoförünün tutuklandığını kaydetti.  Alınan bir günlük tutukluluk süresinde, zanlının verdiği ifade doğrultusunda suç ortağı olduğuna inanılan 1 kişinin tespit edildiğini ve arandığını kaydeden polis, soruşturmanın çok ciddi olduğunu belirtti. Soruşturmayı yürüten polis memuru, zanlının soruşturma amaçlı 7 gün daha tutuklu kalmasını talep ederken, söz hakkı verilen zanlı Çolak sessiz kalmayı tercih etti. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhindeki soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek 7 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474