banner564

Süreç başladı

İstinaf Mahkemesi, Akacan ile korumasının ağır cezada yargılanması kararını oy çokluğuyla onadı

Süreç başladı
banner598

 Girne’de 2019 yılı Ocak ayında meydana gelen olayda bir restoranda yemek yiyen İş insanı Erhan Başay ve arkadaşı Zeki Asımoğlu’nu ciddi şekilde darp ettikleri öne sürülen Bulut Akacan ile koruması Orçun Özorçun  dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıktı. Davalarının ağır cezada görülmesine itiraz ederek istinafa başvuran İş insanı Akacan ile korumasının talebiyle ilgili karar dün verildi. 

Mahkeme oy çokluğu ile aldığı kararda Akacan ile korumasının ağır cezada yargılanmasına yönelik alt mahkemenin verdiği kararı onadı.
Yargıtay Ceza Heyet Başkanı Gülden Çiftçioğlu, üye Bertan Özerdağ ve üye Peri Hakkı’nın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Mustafa Atakara ile Bulut Akacan’ın avukatı Kıvanç Rıza ve Orçun Özorçun’un avukatı Buse Asena hazır bulundu. 
Oy çokluğu ile alınan kararda Başkan Çiftçioğlu, Akacan’ın Ağır Cezada yargılnmasına destek vermedi.  Peri Hakkı ile  Bertan Özerdağ ise; Yargıç Meltem Dündar’ın sanıkların Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları yönündeki kararına destek verdi. Böylece karar oyçokluğuyla onandı. 
Kararla birlikte dondurulan yargı süreci başlarken, Akacan ile korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun  bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkacak.

Savunma itiraz etmişti
Sanıkların avukatları davanın alt mahkemeden Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi için yeterli şahadet olmadığını ileri sürmüştü.
 Avukatlar, davanın alt mahkemede görüşülmesi gerektiğini savunmuştu. 
Savcı Mustafa Atakara, alt mahkemenin kararında hata yapmadığını savunmuştu.
Tarafların hitaplarının ardından dava kararı okunmak üzere süresiz ertelemişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473