banner564

Tacirlere af yok

Daha öncede benzer suçlardan hüküm giyen ve en son 195 paket uyuşturucuyu ülkeye sokarken suçüstü yakalanan Halil Can Güven, 5 yıl ceza aldı

Tacirlere af yok
banner598
Daha öncede benzer suçtan hüküm giyen ve en son geçen mayıs ayında Güney Kıbrıs’tan 195 paket centetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalanan Halil Can Güven hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Güven 5 yıl hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti, uyuşturucu suçlarının giderek arttığına vurgu yaparak bu suçu işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı. Heyet adına alınan kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın 21 Mayıs saat 22.00 sıralarında Lokmacı Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalıştığı esnada şüpheli hareketler sergilemesi nedeni ile üzerinde arama yapıldığını söyledi. Yargıç, yapılan aramada 195 paket sentetik canbabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. 
Islah olmadı
Esendağlı, sanığın daha öncede benzer bir suçtan hüküm aldığını ve 4 buçuk ay hapis yattığını belirterek almış olduğu cezadan ıslah olmadığını vurguladı. Sanığın daha önce de ülkeye 100 paket sentetik canabionit getirdiğini ve yakalanmadığını kaydeden Esendağlı, sanığın yine para karşılığında 195 paket toplam ağırlığı 754 gram sentetik canabionid türü uyuşturucu getirirken yakalandığını söyledi. Yargıç benzer suçlar işleyen sanık hakkında oy birliği ile 5 yıl hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473