banner564

TAK’a teşekkür etti

Keço, Erenköy’de düzenlenen anma törenine ilginin çok fazla olduğunu kaydetti

TAK’a teşekkür etti
banner598
Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço, Asbaşkan Mustafa Akgüç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Fadıl İncirli ile Şakir Öksüz’den oluşan heyet Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü Neriman Saygıl’yı ziyaret etti. Erenköy Direnişi’nin 50. yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen ziyarette konuşan Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço, bu yıl düzenlenen anma törenine ilginin çok fazla olduğunu kaydetti ve bunun TAK’ın 50. yıldönümünü yansıtan haberlerinden kaynaklandığını belirterek teşekkür etti.

Saygılı: Kıbrıslı Türklerin direnişinin noktası
TAK Müdür Neriman Saygılı da Erenköy’ün vatan müdafaası için ailelerinden habersiz bir şekilde mücadeleye gelen öğrencilerden oluşmuş bir birimin anıtlaştığı yer, Kıbrıslı Türklerin direnişinin noktası, hatıralarda kalan yeri olduğunu söyledi. Bunun kendisi için de çok önemli olduğunu kaydeden Saygılı, Kıbrıs Türkü adına Cemiyet üyelerine teşekkür etti. Saygılı, “Sizlerin direnişi, özgürlüğünüzden, vatanınızdan toprağınızdan onurunuzdan hiçbir şekilde taviz vermeden yapmış olduğunuz mücadele herkese moral gücü oldu, diğer bölgelerde ondan sonrası için Türkiye’yi ikna etme adına da etkili oldu” diye konuştu. Bir devlete, özgürlüğe sahip olunması konusunda Erenköy Direnişi’nin ve Erenköy’de direnenlerin büyük payı olduğunu vurgulayan Saygılı, hiç savaşların yaşanmadığı bir dünya temennisinde bulundu. Saygılı TAK’ın görevlerinden birinin de Erenköy Direnişi’nin yıldönümü gibi olayları duyurmak olduğunu kaydetti ve amaca ulaştıkları için mutlu olduklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 09:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Vay arkadaş millet özeleştiri yapanları da sevmiyor

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Ne rum arazisi o iş bitti komisyoncu vatandas

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mr öz ilyada homeros destanlarından başınızı kaldıramamışsınız başbuğ sizi özünüze döndürüp ergenekon mamas alper tunga destanlarını satır satır ezberletecektir sanirim

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474