banner564

Takipçisi olacak

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, taleplerini içeren yazıyı Meclis Başkanı Uluçay’a sundu

Takipçisi olacak
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre,  Şeref Salonunda yer alan kabulde konuşan Dernek Başkanı Raziye Kocaismail, Başkan Uluçay’dan öncelikle mecliste bekleyen ilgili yasanın takipçisi olmasını istedi.
Kocaismail, hastalıkla ilgili ülkenin ihtiyacı olan istatistiklerin çıkması ve verilerin sağlanmasının kanserle savaşımda büyük faydası olacağını da kaydetti.
Ziyarette Uluçay’a Derneğin taleplerini içeren bir yazı da verildi.
Teberrüken Uluçay da, konuşmasında, yasanın hayata geçmesi için çalışmaların başlaması gerektiğini belirtti ve bunun için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Komitelerin bir an önce çalışabilmesi için gerekli koordinenin sağlandığını kaydeden Uluçay, öncelik olarak bütçe ile ilgili çalışmaların yapılacağını, hemen ardından ise yasama ile ilgili çalışmaların yürütülerek toplumun beklediği yasaların hayat bulması için uğraş vereceklerini belirtti.

İmge’den çalışmalara destek mesajı
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Evrensel Hasta Hakları Derneği Yönetim Kurulunu kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen görüşmede konuşan Dernek Başkanı Emete İmge, sağlık alanında eksik yasalar olduğuna dikkat çekerek, Mecliste sağlık komitesi de oluşturularak hükümet programında vaat edilen konuları yerine getirmek üzere çalışmalar yürütüleceğine inandığını söyledi.
İmge, yapılacak çalışmalara her zaman destek olacaklarını vurgulayarak, bu komite çalışmalarında aktif olarak da yer alabileceklerini belirtti.
Hasta Hakları Yasa Tasarısının bugüne kadar 3 kez Meclise geldiğini ve 2 kez kadük olduğunu ifade eden İmge, bu yasama yılında yasanın geçmesini ümit ettiklerini söyledi.
Teberrüken Uluçay da konuşmasında, Meclis çalışmaları kapsamında öncelikle bütçe çalışmalarının tamamlanacağını ve ardından yasama ile ilgili faaliyetlerin süratle devam edeceğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474