banner564

Talihsiz bir açıklama

İskele ve beldelerinde geçiş sürecinde suyun ton fiyatının 6 lira olacağını ifade eden Sadıkoğlu, “4 TL’nin üzerindeki fiyatlar geri çevrilecek” diyen Bakan Çavışoğlu’nu da eleştirdi:

 Talihsiz bir açıklama
banner598
İskele Belediye Meclisi, İskele ve beldelerinde yaşayan halkın “geçiş sürecinde” ödeyeceği yeni su fiyatlarını belirledi.
İki meclis üyesinin mazeret belirterek katılmadığı toplantıda oy birliğiyle geçen yeni su fiyatı, ton başı KDV dâhil 6.03 TL oldu. Fiyat sabit olarak uygulanacak ve kullanım artsa da değişmeyecek.
“Yakıt, elektrik, personel maaşları, olası bir patlakta meydana gelecek arıza ve su kaybı, döşenecek olan boru hattı gibi pek çok giderin göz önünde bulundurarak bu fiyatı belirleyen” İskele Belediye Meclisi, geçiş sürecinde kayıp-kaçakların önlenmesi ve akıllı sayaçların takılması ile birlikte suyun fiyatında iyileştirmeye gitme kararı da aldı. 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun “Önemli olan fiyat değil, fiyat belirleme kriterleridir” sözüne de atıfta bulunan Sadıkoğlu, kendilerinin de bu doğrultuda hareket ettiklerini söyledi. 


“Bakan neye göre 4 TL dedi”
Sadıkoğlu, “4 TL’nin üzerinde su fiyatı belirleyen belediyelerin kararını Bakanlar Kurulu’ndan geri çevireceğim” diyen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun açıklamasını ise talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi. 
Sadıkoğlu açıklamasına şöyle devam etti;
“Sayın Bakan Nazım Çavuşoğlu, talihsiz bir açıklamaya imza atmıştır. Bu açıklama, halkla belediyeleri karşı karşıya bırakmıştır. Sayın Bakan’a sormak isterim ki; 0-2 tona 4 TL diyen başkan en iyi başkan, demeyen ise en kötü başkan mı olacak? Peki, kendileri neye göre suyun fiyatını en yüksek 4 TL olarak belirlemişlerdir, bunu da açıklamalarını istiyoruz.”

Çavuşoğlu’ndan jet yanıt
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun su fiyatlarına ilişkin açıklamasında kendisiyle ilgili ortaya koyduğu görüşleri eleştirdi.
Çavuşoğlu, su fiyatı konusunda yaptığı açıklamalarda tek gailesinin halkın suyu en uygun fiyattan kullanmasını sağlamak olduğunu kaydetti.
Yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, 4 TL’nin üzerinde su fiyatı belirleyen belediyelerin fiyatı yeniden değerlendirmesi yönünde Bakanlar Kurulu’ndan talepte bulunacağı sözlerine atıfta bulunan ve bu yolla belediye başkanları ve meclis üyeleri üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştığını iddia eden Sadıkoğlu’nun açıklamalarını hayretle izlediğini kaydetti. 
“Kendisi yakinen tanıdığım bir arkadaşım aynı zamanda aynı partiye hizmet verdiğimiz bir çalışma arkadaşımdır” diyen Çavuşoğlu, Sadıkoğlu ve İskele Belediyesi Meclis üyeleriyle, aldığı bir davet üzerine birkaç gün önce bir araya geldiğini anlattı.
Çavuşoğlu şunları aktardı, “Belediyelerin özerkliği bilinciyle, tek fiyat politikası oluşmaması için, belediyelerin özerkliğine her zaman vurgu yapmış biri olarak, Sayın Başkan’ın beni ikinci kez hayrete düşüren ve yerel yönetimler üzerinde baskı kurmaya çalıştığıma yönelik şahsıma yönelik yaptığı açıklama düşündürücüdür. Kendine baskı yaptığımı söyleyen bir belediye başkanı varsa, bunu kendisi ifade edebilir. Baskı yaptığımı söylediği belediye başkanlarının sözcüsü gibi açıklama yapması maksadı aşan bir tutumdur.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474