banner564

Tam destek

UBP Genel sekreteri Saner, Tatar’ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde görüş birliği olduğunu savundu

Tam destek
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ersan Saner, Parti Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde halk ve UBP tabanı arasında tam bir görüş birliği olduğunu, son kararı ise Parti meclisinin vereceğini söyledi.

Saner, Kıbrıs Türk Halkı ve UBP tabanının devletine sahip çıkan, Türkiye ile uyum içinde ve Kıbrıs Türk’ünün haklarını uluslararası alanda en iyi şekilde savunan yeni bir Cumhurbaşkanı istediğini vurguladı.
Saner, “Taban ve örgütlerimizde, partimizin tam desteğini alacak olan Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ersin Tatar’ın Kıbrıs sevgisi, halkçılığı, izlediği samimi siyaset ve dik duruşu ile seçimi kazanacağı, dolaysı ile aday olması gerektiği yönünde nerdeyse tam bir görüş birliği var, ancak son karar Parti Meclisi’nde alınacak” dedi.
Saner, “Kimin ne söylediği, ne düşündüğü, ne istediği elbette saygıya değerdir ama sonuçta Parti Meclisimiz bir karar verecek ve artık uykularımızın kaçmaması, gelecek yılın Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımızın kazanması için hep beraber canla, başla çalışacağız” şeklinde konuştu.
Saner, şöyle devam etti:
 “Ulusal Birlik Partisi Tüzüğü, Cumhurbaşkanlığı seçimi için her hangi bir adaylık başvurusu yapılması sürecini içermemekte sadece ve sadece Parti Meclisi’nin partinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin destekleneceğine karar verilecek tek organ olduğunun altını çizmektedir. Devlet’in ihtiyacı olan Cumhurbaşkanı’nı nasıl seçeceğimiz, ne gibi çalışmalar yapacağımız konusuna odaklanmaktır. İnanıyorum ki, kişisel yaklaşımlardan ve beklentilerden uzaklaşılır, halk düşünülür, birlik beraberlik içinde hareket edilirse sanıldığından da, net bir şekilde halkın talep ettiği sonuca varmış olacağız.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473