banner564

“Tamamen asılsız”

Mevlüt Çavuşoğlu’nun, istifayı düşünen Cumhurbaşkanı Akıncı’yı vazgeçirmeye geldiği yönündeki iddialar hakkında Barış Burcu açıklama yaptı:

 “Tamamen asılsız”
banner598
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC ziyaretinin perde gerisinde, görevinden istifa etmeyi düşünen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı bu kararından vazgeçirmek olduğuna dair haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirtti.
Burcu, yazılı açıklamasında, Rum Devlet Televizyonu RIK’te yayınlanan bir programa İstanbul’dan bağlanan muhabirleri Anna Andreou’nun, “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC ziyaretinin perde gerisinde, görevinden istifa etmeyi düşünen Cumhurbaşkanı Akıncı’yı bu kararından vazgeçirmek olduğuna dair duyumlar” alındığından bahsettiğini kaydetti.
Burcu, bu iddianın da dünkü günlük bir gazetede manşetten haber yapıldığının görüldüğünü işaret ederek, “Bu haber tamamen asılsız olup, Sayın Çavuşoğlu’nun ziyaretinde bir an için bile gündem olmamıştır” dedi. 
Barış Burcu, bu çerçevede açıklamasında; “Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın seçilirken halkımıza verdiği sözlerin gereğini yapmak uğraşısı dışında bir düşüncesi yoktur” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473