banner564

Tanıklar olayı anlatıyor

3 milyon liralık soygunun duruşmasında, Fırat kardeşlerin tıra paket yüklerken ki görüntüleri izlendi

Tanıklar olayı anlatıyor
banner598
Zorkun TAŞER

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin huzurundaki davada dün iki tanık dinlendi. 
Duruşmada Türkiye’ye kaçan Rıfat Fırat ile Mahmut Fırat’ın soygundan üç gün sonra bir araçtan TIR’a paketler yüklerken ki görüntüleri mahkemeye sunuldu. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmalarda, Güzelyurt Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Şimşekatan önceki gün başladığı ifadesini dün tamamladı. 
Şimşekatan,24 Temmuz tarihinde meydana gelen soygundan üç gün sonra Rıfat Fırat ile Mahmut Fırat’ın Güney Nakliyat isimli işyeri önünde TIR araca paketler yüklerken ki görüntülerinin bulunduğu üç CD’yi mahkemeye sundu. 

Sonatlı yaşadıklarını anlattı
Emareler sunulduktan sonra iddia makamı soygundan kısa bir süre sonra olayın gerçekleştiği yoldan tesadüfen geçen Güzelyurtlu Şerife Sonatlı’yı tanık kürsüsüne çıkardı. Polis memuru Şimşekatan’ın ardından tanık kürsüsüne çıkan Şerife Sonatlı, 24 Temmuz tarihinde Girne'den Lefkoşa’ya, oradan da Güzelyurt'a gitmek için yola koyulduğunu, yolda kırmızı renkte tanımadığı bir aracın kendisine dönmesini ve eliyle silah işareti gösterdiğini söyledi. 

Silah sesine benzer bir patlama…
Sonatlı, silah sesine benzer seste duyduğunu belirterek, korktuğunu, aracını kilitlediğini ifade etti. Mevlevi çemberine geldiğinde banka memurları Halil Ceylan ile Gültekin Serinkan’ı gördüğünü, Kooperatif Bankası’nda çalıştığını bildiği ve Güzelyurtlu olan banka memurlarının el işareti yaparak durmasını istediklerini söyledi. 

“Dilek Hanım’ı aradılar”
Sonatlı, memurları tanıdığı için durduğunu, ikisinin de panik halde olduğunu, Halil Ceylan’nın yanında ön koltukta, Serinkan’ın ise arka koltukta oturduklarını, onları Güzelyurt Çemberine kadar götürdüğünü Bu arada hiç konuşmadıklarını, Halil Ceylan’ın telefonda Dilek Hanım diye biri ile konuşurken,’ soyulduk’ dediğini duyduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474