banner564

Taraf tutmak yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimine herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını açıkladı

Taraf tutmak yok
banner598
Diyalog (Özel)

   Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kyzey Kıbrıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘şunun veya bunun yanında olmayacaklarını’ açıkladı. 
   “Siyasi irade Kıbrıs Türk halkınındır” diyen Arınç, Türkiye’nin bu seçimlerde herhan gi bir müdahalesinin söz konusu olmadığını söyledi.
   Geçmiş seçimlerle ilgili olarak bazı müdahalelerden söz edildiğini vurgulayan Arınç “ancak benim sorumlu olduğum dönemde böyle birşey olmadı ve bu kez de olmayacak”dedi.

İç konulara girmedi
   Yerel medya yöneticileri ile Merit Premium Hotel’de buluşan Bülent Arınç, bazı sorunları dinledikten sonra, soruları da yanıtladı. Arınç, iç siyasete girmemeye özen gösterirken Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos’un kışkırtıcı sözleriyle ilgili olarak da yorum yapmadı.
   Yeni Yunan hükümetinin, Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesine katkı koyması beklentisi içinde olduklarını söyleyen Arınç, bir veya iki bakanın söylemlerine göre hareket edilmediğini vurguladı.
   Arınç, “Yok Kardak’tan geçerken çelenk bırakmış, yok burada başka şeyler söylemiş, bunlara güler geçeriz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473