banner564

Tarih değişebilecek 

Yerel seçimlerin Haziran’da yapılmasına olanak verecek tasarı komitede onaylandı

Tarih değişebilecek 
banner598

 Yerel seçimlerin haziran ayında yapılmasını düzenleyen tasarı, Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde oy birliğiyle onaylandı. CTP Milletvekili Komite Başkanı Doğuş Derya başkanlığında dün sabah toplanan Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, gündeminde bulunan, “Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Gönderilen Seçim ve Halkoylaması (Geçici Kurallar) Yasası”nı görüştü.

Daha önce üniversite giriş sınavı nedeniyle seçimin temmuz ayında yapılmasına olanak verecek şekilde düzenlenen yasa, Türkiye’de 24 Haziran’da erken seçim kararı alınması ve üniversite giriş sınavının da 30 Haziran ve 1 Temmuz’a alınması üzerine yeniden değiştirildi.
Meclis’ten geçen hafta onaylanan ve sadece önümüzdeki yerel seçimlere özgü düzenlemeler içeren yasa, bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı’nca iade edildi ve bugün yeniden komite gündemine girdi.
Tasarıdaki seçim yasaklarının 60 günden 40 güne indirilmesine ilişkin maddeye UBP’li milletvekilleri olumsuz oy kullanırken, tasarının bütünü oybirliğiyle geçti. Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık’tan yetkililer katıldı. Komite toplantısına Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da katıldı.
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komite toplantısına, CTP Milletvekili Komite Başkanı Doğuş Derya, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili İzlem Gürçağ Altuğra, CTP Milletvekili Asım Akansoy, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, UBP Milletvekili Yasemin Öztürk ve HP Milletvekili Jale Refik Rogers katıldı.

Geçici ve Özel Komite de toplandı
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi’nde Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, dün, CTP Milletvekili Komite Başkanı Armağan Candan başkanlığında toplandı. Meclis’ten yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, gündeminde bulunan “Organik Tarım Yasa Tasarısını” görüşmeye devam etti. Komite toplantısına davetli olarak,  Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı ve AB Koordinasyon Merkezi’nden yetkililer katıldı.
Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite toplantısı, CTP Milletvekili Komite Başkanı Armağan Candan, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Hasan Taçoy, HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu, HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, UBP Milletvekili Ersan Saner ve CTP Milletvekili Fikri Toros’un katılımıyla yapıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474