banner564

Tatil hayal oldu

Kazandığı para ile karnını doyurmakta zorlanan vatandaşlar, Türkiye’ye dahi seyahat edemez duruma geldiklerini söylüyor

Tatil hayal oldu
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Kuzey Kıbrıs’ta ekonomik krizin giderek derinleşmesi nedeniyle vatandaşların büyük bir kısmı kısa süreli tatile dahi çıkamaz oldu.
   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu her 10 kişiden 9 tanesi kısa süreli Türkiye tatiline de gidemediklerini söyledi.
   “Kazandığımız para ile karnımızı doyurmakta zorlanıyoruz” diyen vatandaşlar, tatile para ayıramadıklarını belirtti. Uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle en yakın kent olan Adana ve Antalya’ya bile gidemez olduklarını belirten vatandaşlar “Uçak biletleri düşürülmezse, Türkiye’den adaya gelenlerin sayısı da azalacak” dedi.


Vatandaşlar ne dedi? Vatandaşlar ne dedi?
Salih Muhtaroğluları:
Maddi imkânsızlıklar nedeniyle yurt dışına tatile gidemiyoruz. Ada içerisinde ailemizle geziyoruz. Yurt dışına çıkacak olsam çok gidilecek güzel yerler var ancak maddi imkânlar buna müsaade etmiyor. Bir gün eğer mevcut durum düzelirse yurt dışına gitmek istiyorum.
Salih Hasoğlu:
Yurtdışında çocuğum olduğu için yaz aylarında yurt dışına gidiyorum. Temmuz Ağustos aylarında İngiltere’ye gidiyorum. Yurt dışına seyahatler çok pahalı ve havayollarının verdiği hizmet kalitesi çok düşük. Ben iki bin lira bilet ücreti ödüyorum ancak hiç de memnun değilim. Yurt dışında çocuğum olmasa kesinlikle yurt dışına gitmem. Bilet paraları ve orada konaklama paraları çok maliyetli olduğu için kimse bu yükün altına girmek istemiyor. Ülkedeki durum da göz önünde tutulduğunda alınan para ancak da mutfak masrafını karşılıyor. Fiyatlar ucuz olsa herkes seyahat edebilecek ancak günümüz şartlarında seyahatler hayal oldu.
Selçuk Ekendal:
Seneler var yurt dışına seyahat edemiyorum. Biletlerin aşırı pahalı olması nedeniyle yurt dışına seyahat etmek imkânsız bir hal aldı. İmkânım olsa öncelikle Türkiye’nin muhtelif bölgelerini ve Karadeniz’i görmeyi çok istiyorum. Ümit ederiz ki biletler daha ucuz olur ve tüm herkes rahatlıkla seyahat edebilsin. Mutfak ve ev masraflarını aldığı parayla ancak sağlayan vatandaş tatil için yurt dışına gitmesi imkânsızdır.
Arif Salih Kırdağ:
İç turizmde yapılan seyahatlere kafilelerle birlikte katılıyor zaman zaman da kendi vasıtamla ada içerisinde seyahatler yapıyorum. Yurtdışı seyahatlerine üç yıldır çıkmıyorum. Bunun birinci nedeni havayolu şirketlerinin hizmet kalitesinin olmaması bir diğer nedeni ise bilet fiyatlarının çok yüksek olmasıdır. Bu nedenlerden dolayı yurtdışına seyahat edemiyoruz. Asgari ücretle geçinen vatandaşlar için yurt dışı seyahati kesinlikle imkânsızdır. Eğer imkânım olsa paramın yettiği her yere gitmek isterim. Anavatan Türkiye’nin görmediğim çok yeri var oraları görmek isterdim. Mısır, Bulgaristan ve Macaristan gibi yerleri görmek istiyorum.
Hasan Karakaş:
Yurtdışına seyahat ediyorum. Çok sık değil ancak gidiyorum. Gönül ister ki senede bir gidebilelim ancak iki yılda bir de gittiğimiz oluyor. Ülkedeki ekonomik kriz ve biletlerin pahalılığı vatandaşların seyahatine engel oluyor. Kazandığımız paranın harcamalarımıza yetmediği bir dönemde olduğumuz için seyahat neredeyse hayal oldu. Yabancılar emekli olduktan sonra sürekli gezebiliyor ancak bizler emekli olduğumuzda yine geçimimizi düşünmek gerektiğinden tatil için yurt dışına çıkmaya korkuyoruz. Maddi imkansızlıklar ortadan kalkarsa ki bu durum çok zor Fransa, İtalya, gibi yabancı ülkeleri görmeye gitmek isterdim.
Cengiz Bayandursun:
Yurtdışı seyahatine çok sık olmasa da gidiyorum. Seyahatlerimizi ekonomik sıkıntılar nedeniyle gönül rahatlığı ile yapamıyoruz. Ülkenin içerisinde bulunduğu durum ve asgari ücret göz önünde bulundurulursa insanların yurt dışı seyahatleri kesinlikle imkânsız gibi görünüyor. Bilet paraları çok yüksek ve geçim derdine düşen vatandaşların tatil aklına gelmiyor.
Ecmel Avcı:
Yurtdışına seyahat etmek cebinde çok parası olan için geçerlidir. Biz çalışanlar ancak da evden işe işten eve şeklinde yaşamaya devam ediyoruz. Çocuklarımız var ve orta halli insanlar olarak çocuklarımızın yurt dışına tatil isteklerini yerine getiremiyoruz. Oraya harcayacağımız paranın daha altına bir miktarda burada ada genelinde bir tatil yapıyoruz. İmkânım olsa nerelere giderdim diye hiç düşünmedim çünkü kendimi bildim bileli çalışıyorum. Çocuklarımın hafızasında yer edecek yerleri tercih ederdim diye düşünüyorum. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdayken şu sıralar tatil yapmak yurt dışına seyahat etmeyi düşünemiyoruz.
Ahmet Ulutan:
Yurtdışına pek fazla seyahat etmiyorum. Çok fazla seyahat etmesini seven birisiyim ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle çok sık seyahat edemiyoruz. Daha önce Türkiye’ye gittim ancak elimde imkân olsa çok daha fazla yere giderdim. Küba, Jamaika, Yeni Zelanda gibi yerlere gitmek isterdim tabi ki ancak maddi imkânsızlıklar ve ülkenin içerisinde bulunduğu kriz bizlere engel oluyor. Umarım bir gün hayat yeniden normale döner ve insanlar gitmeyi hayal ettiği her yere seyahat edebilir.
Hüseyin Fellahoğlu:
Çok sık olmasa da seyahat ediyorum. Yurt dışına seyahat ediyorduk ancak maddi imkânsızlıklar bizleri zorluyor. Mevcut şartlarda çok sık olmasa da sadece Türkiye’ye seyahat edeceğiz. İmkânım olsa İtalya, Bali ve Avustralya gibi yerleri görmek istiyorum. Bu zor günlerde vatandaşlar için yurt dışı seyahati kesinlikle imkânsız bir hale gelmiştir
Serdar Adasu:
Yurt dışına tatil için ara sıra gidiyorum. Maddi imkânsızlık nedeniyle seyahat edemiyoruz. Tatil için gittiğim zaman da sadece Türkiye’ye gittim. Çok sık olmasa da zaman zaman kafa dinlemek için gidiyorduk. Ancak son zamanlarda yurt dışı seyahatleri neredeyse imkânsız olmuştur. İmkanım olsa yabancı ülkelere gitmek isterdim ancak içerisinde bulunduğumuz durum belli aldığımız para belli bu nedenle sadece tatilin hayalini kuruyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473