banner564

Tatil uzadı

Havaalanında sahte dolarla alış veriş yapmaya kalkışınca yakalanan Osman Küçüker’in yurt dışına çıkışı yasaklandı

Tatil uzadı
banner598

 Suna ERDEN

Ercan Havaalanı’ndaki Duty-Free dükkânlarından alış veriş yaptıktan sonra kasaya sahte 100 dolar veren zanlı Osman Küçüker, bir gün süren tutukluluğun ardından dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Türkiye’ye gitmek için bulunduğu havaalanında sahte dolarla alış veriş yapmaya kalkışınca yakalanan zanlı teminata bağlandı. İşlediği suçtan dolayı yolculuğu yarım kalan, uçak bileti yanan zanlının, teminat emri gereği yurt dışına çıkışı yasaklandı.

Polis: Sahte olduğunu biliyordu
Zanlıyı teminat duruşmasına çıkaran polis, Osman Küçüker’in 11 Nisan 2018 tarihinde, saat 14.30 sıralarında, Ercan Havaalanı’nda yolcu olarak bulunduğu sırada Adem Kaner Duty-Free isimli iş yeri içerisinde yapmış olduğu alışverişe karşılık sahte olduğunu bildiği 2 adet 50 ABD Dolarını görevli personele vermek suretiyle tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis, kasa görevlisinin paranın sahte olduğunu anlaması üzerine görevli polis memuruna durumu aktardığını ve olayın akabinde tespit edilen zanlının tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis, tutuklanan zanlının üzerinde yapılan aramada 3 adet daha sahte 50 ABD Doları bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis, zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminata bağlamasını talep etti.
Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473