banner564

TDP ısrarcı

Ercan Hoşkara, “Suyun yönetiminde belediyelere özel şirketle eşit ve adil koşullar sunulmalı” dedi

TDP ısrarcı
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Türkiye ile imzalanan su anlaşması kapsamında belediyelere, suyun yönetiminde özel şirketle eşit ve adil koşullar sunulmasını istedi.

TDP Yerel Yönetimler, Şehircilik ve Çevreden Sorumlu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Hoşkara, yazılı açıklamasında, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan “Su Temini ve Yönetimine İlişkin” anlaşmanın, su işletmesinde özel şirket tekeli yaratacak içerikte olduğunu savundu.
İhale Şartnamesi ile Uygulama Sözleşmesinin bunu ortadan kaldıracak şekilde hazırlanması gerektiğini, aksi halde tekelleşmenin tescilleneceği uyarısında bulunan Hoşkara, sistemin dışında kalacak belediyelere özel şirketle rekabet edebileceği eşit ve adil şartların sağlanması gerektiğini işaret etti.
BESKİ’ye de belediyeler adına teklif verebilme olanağının yaratılması gerektiğini kaydeden Hoşkara, “Hükümet gerçekten kendi yerel yönetimleri ile toplumunu düşünüyorsa bu şartları oluşturmak zorundadır” dedi.

“BESKİ projesine sahip çıkılmalı”
Hoşkara, BESKİ projesine sahip çıkılması halinde iş gücünün yerelden sağlanabileceğini, sağlanacak kazançla da belediyelerin yatırım imkanına kavuşabileceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474