banner564

Tecrübelerimden  faydalanabilirler

Eroğlu, kendisinin UBP’yi idare etmeye çalıştığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi ve önemli açıklamalarda bulundu:

Tecrübelerimden  faydalanabilirler
banner598

 Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Değirmenlik’te düzenlediği etkinlikte konuşan UBP Onursal Genel Başkanı ve 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, gazetelerde yer alan kendisinin partiyi idare etmeye çalıştığına yönelik yazıların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Tek düşüncesinin UBP’nin bugünlerden yarınlara doğru giderken daha güçlü olması olduğunu kaydeden Eroğlu, şunları kaydetti:
 “Yaşlandım ama ihtiyarlamadım. Yaşadığım sürece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne güç katan, halkımıza hizmet veren bir UBP görmek istiyorum. Benim derdim bu. Yöneticilik, yönetme derim yok. Onları yaptım. Ben kimseye bir şey söylemem. Benim tecrübemden yararlanmak isteyen varsa ve bir şey sorar, konuşurum. Son seçimlerde bana, ‘partinin oyları düşük, istediğimiz noktada değil, gel destek ver, mitinglere katıl dediler.’ Kötü mü yaptım?”

“Türkiye ile protokoller önemlidir”
Derviş Eroğlu, Türkiye ile mali ve ekonomik iş birliği protokollerinin imzalanmasının son derece önemli olduğunu, kendisinin Başbakanlık dönemlerinde plan proje yapılarak, protokoller imzalanarak Anavatan Türkiye’nin desteği ile halk için birçok hizmet yapıldığını da kaydetti.

Tatar: Kalkınma seferberliği şart
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da konuşmasında ülkenin bir an önce yeni bir kalkınma seferberliği içine girmesi gerektiğini kaydetti ancak bugünkü hükümetle bunun asla olamayacağını ileri sürdü.
Tatar, Türkiye ile mali ve ekonomik iş birliği protokolünün imzalanmasının sadece kamu görevlilerinin maaş ödemeleri için değil tüm sektörler için büyük önem taşıdığını söyledi.
Hükümeti başarısızlıkla suçlayan Tatar, UBP’nin yeniden halkın umudu haline geldiğini savundu.

Taçoy: Çok çalışıp başaracağız
UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy da konuşmasında çok çalışıp partiyi ve ülkeyi ileriye daha ileri götüreceklerine inancının tam olduğunu kaydetti.
UBP’nin birlik beraberliğine büyük değer verdiklerini de kaydeden Taçoy, başarının anahtarının karşılıklı, saygı ve sevgi olduğunu söyledi.
UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ise hedeflerinin Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmak ve partiyi ilk seçimde tek başına iktidara taşımak olduğunu belirtti ve bunun için çok çalışacaklarını söyledi.

Tıp İş’ten UBP’ye ziyaret
Öte yandan Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş)’ten bir heyet KKTC’de mevcut sosyal devlet yapısı içerisindeki sağlık sistemini değerlendirmek amacıyla  Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) ziyaret etti.
UBP Genel Merkezi’nde saat 13.00’teki ziyarette konuşan Tıp-İş Başkanı Ahmet Varış, artan ekonomik krizlerle birlikte insanların kamusal  eğitim ve sağlık hizmetlerine ihtiyacının arttığını söyledi.
Varış, kamusal sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve buna yönelik yatırımların artırılması gerektiğini kaydetti.  Sağlık konusunda dakikaların çok önemli olduğunu belirten Varış, bu nedenle altyapı ve ekiplerinin çok güçlü olması gerektiğini vurguladı. Varış, bu çerçevede UBP yetkilileriyle bir değerlendirme toplantısı yapmak istediklerini ifade etti.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da ekonomik sıkıntılar içerisinde kamu hizmeti olarak doktorlar tarafından topluma verilen hizmeti takdir ettiklerini söyledi ve genelde doktorlar ve sağlık çalışanlarına yönelik büyük bir memnuniyet olduğunu kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473