banner564

Tek kurşunla öldürdü

61 yaşındaki İbrahim Erhalk, boşanma aşamasında olduğu 52 yaşındaki eşi Nigar Tevfik Erhalk’ı, kıskançlık krizine girerek Doğancı’daki evinde av tüfeği ile vurdu

Tek kurşunla öldürdü
banner598

 İlkyaz PORTAKALCIOĞLU

Lefke’ye bağlı Doğancı Köyü’nde dün akşam saatlerinde bölgede şok etkisi yaratan bir aile faciası yaşandı. İngiltere’den 10 gün önce Kuzey Kıbrıs’a tatile gelen 61 yaşındaki İbrahim Erhalk, tartıştığı 52 yaşındaki eşi Nigar Tevfik Erhalk’ı av tüfeği ile vurarak öldürdü. 
Elde edilen bilgilere göre üç çocuk sahibi olan Erhalk çifti bir süredir sorunlar yaşıyordu ve boşanma aşamasındaydı. 
İddialara göre üzücü olay şu şekilde gelişti: Doğancı’da birkaç yıl önce yaptırdıkları villada tatillerini geçiren Erhalk çifti dün akşam saatlerinde kıskançlık yüzünden tartıştı. Çıkan tartışmada İbrahim Erhalk, kendisine ait av tüfeği ile eşi Nigar’a bir el ateş etti. Karın bölgesinden ağır yaralanan Nigar Tevfik Erhalk olay yerinde yaşamını yitirdi…

Oracıkta can verdi
Elde edilen bilgilere göre; Londra’da yaşayan Erhalk çiftti 10 gün önce ülkeye geldi. Doğancı’da birkaç yıl önce yaptırdıkları villada tatillerini geçiren çift dün akşam saatlerinde kıskançlık yüzünden tartıştı. Çıkan tartışmada İbrahim Erhalk, saat 18.00 sıralarında kendisine ait av tüfeği ile eşi Nigar’a bir el ateş etti. Karın bölgesinden ağır yaralanan Nigar Tevfik Erhalk olay yerinde yaşamını yitirdi.

“Onu vurdum, polisi çağır”
İbrahim Erhalk’ın eşini öldürdükten sonra cesedin başında oturduğu öne sürüldü. Çifti ziyarete giden bir arkadaşları, Nigar Tevfik Erhalk’ı evin salonunda kanlar içerisinde, eşini de başına oturur bir vaziyette gördü. Bu esnada İbrahim Erhalk, arkadaşına, “Onu vurdum, polisi çağır” dedi. Arkadaşları polisi arayarak ihbarda bulunurken, kısa sürede ekipler olay yerine intikal etti. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Nigar Tevfik Erhalk’ın cesedi Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İbrahim Erhalk ise olay yerinde gözaltına alındı. Erhalk’ın bugün Lefke’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Yolları İngiltere’de kesişti
Londra’da yaşayan ve orada restoran işleten Erhalk çiftinin birkaç yıl önce İbrahim Erhalk’ın doğduğu yer olan Doğancı’da villa yaptırdığı öğrenildi. İkisi erkek, biri kız üç çocuk sahibi olan çift, yılda birkaç kez gelip Doğancı’daki evlerinde tatil yapıyordu. Çift, son olarak 10 gün önce en küçük çocukları ile birlikte ülkeye geldi. Çiftin arasında bir süredir sorun olduğu öğrenilirken, İbrahim Erhalk’ın önceki gün kendileri ile gelen oğullarını İngiltere’ye gönderdiği belirtildi. Cinayete kurban giden Nigar Tevfik Erhalk’ın İngiltere’de doğup büyüdüğü, İbrahim Erhalk’ın ise askerliğini yaptıktan sonra Londra’ya gittiği öğrenildi. 

İngiltere’de tanışıp evlenmişlerdi
İkilinin İngiltere’de tanışıp evlendiği ifade edilirken, üç çocuk sahibi talihsiz kadının tüm ailesinin Londra’da olduğu, cenazesinin de oraya gönderileceği belirtildi.
Tüm ailesi Doğancı’da bulunan İbrahim Erhalk’ın av meraklısı olduğu, atıcılık sporunda yarışmalara katıldığı ve dereceleri olduğu da öğrenildi.

Kız kardeşini Larnaka’dan almaya gidecekti
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, üzücü olayda feci şekilde can veren Nigar Tevfik Erhalk, dün akşam saatlerinde Londra’dan gelecek olan kız kardeşini karşılamak için Larnaka Havaalanına gidecekti. Yola çıkmadan çift arasında çıkan tartışma Erhalk ailesine en acı olaylardan birini yaşattı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474