banner564

Tepki artıyor

KTÖS’ün 2017 yılı için hazırlayıp öğretmenlere dağıttığı ajandalara, toplumun farklı kesimlerinden kınama gelmeye devam ediyor

Tepki artıyor
banner598
KTÖS’ün 2017 yılı için hazırlayıp öğretmenlere dağıttığı ajandalara, toplumun farklı kesimlerinden kınama gelmeye devam ediyor.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS), 2017 yılı için hazırlayıp bastıkları ajandalar nedeniyle eleştirerek, “bu ajandalar tarihimize yansımış bir hakarettir” dedi. Alanlı yazılı açıklamasında, Sendika Genel Sekreteri Şener Elcil’i eleştirerek, gerçek öğretmenleri temsil edemeyeceğini ifade etti. Alanlı mesajında şunları kaydetti: “KTÖS ve başını çeken sözde ‘Öğretmen’ Şener Elcil, faşizan ve ırkçı eylemler ile halkımızı kutuplara ayıracak bir toplum mühendisliği yapıyor. Bu zat, öğretmen diye geçinen sığ düşünceli bir grubu temsil edebilir. Ancak asla gerçek Öğretmenleri temsil edemez. 2017 yılı için hazırlayıp bastıkları bu ajandalar tarihimize yansımış bir hakarettir.
Kıbrıs Türk halkına yönelik planlı ve sistemli bir saldırıdır. Sağduyu sahibi Kıbrıs Türkü tarih boyunca bu tip bölücü eylemlere fırsat vermemiştir, vermeyecektir de.”

Aygün: KTÖS gerginlik peşinde
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, “KTÖS her ne kadar adı Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası da olsa toplumunu temsil etmeyen, toplumu bölmeye çalışan ve eğitimin dışında sürekli gerginlik peşinde koşan faaliyetlerde bulunmaktadır” dedi.
Aygün yaptığı yazılı açıklamada, “Yavrularımızın beyinlerini zehirlemek, kendi oligarşik yapısı içerisinde ilkokul öğretmenlerini dayatmacı bir şekilde itaate zorlayan bu sendikanın ajanda skandalı tarihe, topluma ve devlete sıkılan kurşundan farksızdır” ifadelerini kullandı.

Tatar da KTÖS’ü kınadı
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, üyelerine dağıttığı yeni yıl ajandaları nedeniyle Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) kınadı. 
Yazılı bir açıklama yapan Tatar, “Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yöneticilerinin, ülke halkı olarak en fazla birlik, beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçilirken bu anlayışa tam ters bir tutumla ajanda hazırlaması asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Bora: Ajandalar toplatılsın
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) 2017 yılı ajandasının toplatılması için yasal işlem başlatılmasını istedi.
Dernek Genel Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, bugünkü bağımsız devlet aşamasına gelinmesinde nice yadsınamaz katkıları olan Atatürkçü öğretmenlerin, bahse konu sendika yöneticilerinin ısrarla yürümeye çalıştıkları yoldan vazgeçirecek iradeye sahip oldukları inancında olduklarını vurguladı. 

Arslan, bakanlığı göreve çağırdı
KKTC Teknik Öğretmenler Derneği, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı, 2017 ajandaları nedeniyle KTÖS aleyhine yasal işlem başlatmaya çağırdı.
Dernek Başkanı Ahmet Arslan, yazılı açıklamasında, KTÖS idaresinin çıkardığı 2017 ajandasıyla, milli mücadeleye ve bu mücadeleyi örgütleyen liderlere leke sürülmek istendiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474