banner564

Tepkiler etkili oldu

Bakanlar kurulu vadesi gelmiş çeklerin 15 günlük bekleme süresini 90 güne çıkardı

Tepkiler etkili oldu
banner598

Bakanlar Kurulu dün akşam toplanarak çek-takas işlemleri ile ilgili yeni karar aldı. 
Kurul, çek-takas işlemlerinin 90 gün sonra yapılmasını kararlaştırdı. Karar uyarınca karşılıksız çıkan çeklerle ilgili yasal işleme gidilmesi için 90 gün beklenecek. 
Bakanlar Kurulu dün akşam gerçekleştirdiği toplantıda Poliçeler Yasası’nı ele aldı. Kurul, çek işlemleri ile ilgili Yasa Gücünde Kararname yayınladı.
Kararnameye göre; daha önce takasa ibrazı yapılmış olsun veya olmasın, karşılığı olmayan tüm çeklerle, 30 Haziran 2020 tarihine kadar keşide edilecek tüm çeklerin ilk ibrazda karşılıksız çıkması halinde başlaması ön görülen 15 günlük bekleme süresi 90 güne çıkarıldı. Bu uygulama Yasa Gücünde Kararname yürürlükten kalktığında sona erecek.
Kararname ile birlikte daha önce işleme konulan tüm çeklerin üzerindeki “karşılıksız” ibaresi değiştirilerek yerine “Poliçe Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname Tahtında İade Olunur” ibaresi yazılacak.
Kararname sonrasında gelecek tüm karşılıksız çeklerin üzerine de aynı şekilde “Poliçe Yasası Hakkında Yasa Gücünde Kararname Tahtında İade Olunur”  ifade yazılacak ve bu çekler için 90 günlük bekleme süresi başlayacak.. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman nalbantoglu
Osman nalbantoglu - 4 yıl Önce

Kartik ciddi onlemler alin ohal ilana edin

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474