banner564

Teymur Sünmez 100 yaşında

Dipkarpaz’ın en yaşlısı, 100 yaşındaki Teymur Sünmez’in iki eşi, 10 çocuğu, 40 da torunu var

Teymur Sünmez 100 yaşında
banner598
Teoman TURAN

Dipkarpaz’da yaşayan aslen Muş’lu olan Teymur Sünmez 1907 doğumlu… Tam 100  yaşında olan Teymur Sünmez, Dipkarpaz’ın en yaşlı kişisi ünvanına sahip. İki eşi, 10 çocuğu ve 40 torunu bulunan Sünmez de, iki eşi de hayatlarından memnun.
    Diyalog muhabirine konuşan Teymur Sünmez, ilk evliliğinden hiç çocuğu olmayınca, ikinci bir eş almaya karar vermiş ve bu konuda birinci eşinden destek alarak ilerlemiş. Böylece ikinci eşinden tam 10 çocuk sahibi olmuş.
     İlk Eşi Fatma Sünmez 90 yaşında. Fatma Sünmez’den çocuğu olmayınca, Zülfikar hanımla evlenen Teymur  Sönmez, 9 kız biri erkek 10 çocuk sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu söylüyor. “Allah tümünün kısmetini verdi” diyen Sünmez “keşke daha çok çocuğum olsaydı”diyor.

Adaya 1979’da geldi

     Muş’un Bulanık Kotalı Köyü’nde doğan, ancak kan davası yüzünden 1979 yılında amca çocuklarının da isteği üzerine KKTC’ne gelerek Dipkarpaz’a yerleşen Teymur Sünmez, tansiyon hastası. Teymur Sünmez, doğduğu yerde hayvancılık yaparken sürekli hayvanlarının çalındığını da dile getirerek, hem kan davası, hem de sürekli olarak hayvanlarının çalınması üzerine Kıbrıs’a gelmek zorunda kaldığını söylüyor.
1979 yılında Dipkarpaz’a yerleştikten sonra hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Teymur Sünmez ve eşleri, Fatma ve Zülfikar’la mutlu bir hayat sürüyor.
     Torunların isimlerini hatırlayamayan Teymur Sünmez, elektrik ve su ücretlerinin yüksek olmasından şikayetçi.
     Devletin verdiği sosyal yardımlarla geçimini sürdürmeye çalışan Teymur Sünmez, “Allah devletimize zeval vermesin. Kalabalık nüfusa sahibiz. Ailenin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığımız günler oluyor. Özellikle elektrik ve su ücretleri çok.  Aldığımız sosyal yardım maaşının biraz daha yükselmesini istiyoruz” dedi.
     Teymur Sünmez’in ilk eşi 90 yaşındaki Fatma Sünmez de, hayatından memnun.  Eşi Teymur Sünmez’e çocuk veremediği için üzüntü duyduğunu belirten Fatma Sünmez, eşinin Zülfikar hanımla evlenmesine müsaade ettiğini söylemeden edemiyor. Fatma Sünmez, Zülfikar  hanımla iyi geçindiklerini de belirterek, “Zülfikar hanım, eşime biri erkek 9’u kız 10 çocuk verdi. Çocukların 5’i onun, 5’i de benim üzerimde gözüküyor” dedi.
     Teymur Sünmez’in çocuklarının hepsi evlenmiş. Çocuklar, zaman zaman baba Teymur Sünmez’e  destek çıkıyor. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473