banner564

‘Tırnaklarımı sökün ama serbest bırakın’

İstanbul’daki cinayetten aranan ve KKTC’ye sahte kimlikle giriş yapan Mehmet Kemal Öztırak, tutuklu yargılanmaya karşı çıktı:

‘Tırnaklarımı sökün ama serbest bırakın’
banner598
Çiğdem AYDIN
   Narkotik Ekipleri tarafından Haspolat bölgesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Hakan Erkoç ve mesele ile ilgili Mehmet Kemal Öztırak hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
   Sahte kimlik ile ülkeye gelen zanlı Öztırak’ın İstanbul’da Aralık ayından işlenen bir cinayet ile ilgili arandığı öne sürüldü. Her iki zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
  Polis, teminat talebi ile mahkemeye çıkardığı zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı. Polis, Haspolat bölgesinde 31 Ocak tarihinde, saat 12.00 raddelerinde gerçekleştirilen operasyonda zanlı Hakan Erkoç’un tasarrufunda uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 6 adet hap bulunarak emare alındığını söyledi. 
   Polis, uyuşturucu hapların 26 Ocak tarihinde Türkiye’den misafir olarak gelen zanlı Mehmet Kemal Öztırak’ın Ercan Havaalanı’ndan 150 adet olarak getirdiğinin tespit edildiğini belirtti. 
   Polis, zanlı Hakan Erkoç’un 19 Ocak tarihinde sahte TC kimlik kartı ile KKTC’ye giriş yaptığının da tespit edildiğini söyledi. Polis, zanlı Erkoç’un tasarrufunda uyuşturucu satışından elde ettiği düşünülen 2 bin 965 TL nakit paranın da bulunduğunu, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminat talep etti.

Denizin ortasına bırakın

    Mahkeme; zanlılar hakkında tutuklu yargı kararı verirken 3 ay süre ile cezaevinde beklemeleri emrini verdi. 
    Tutuklu yargılanma kararına karşın zanlı Öztırak, eşinin Türkiye’de hamile olduğunu, yanında olması gerektiğini ve gerekirse kendisini tırnaklarının sökülmesi ve denizin ortasına bırakılması koşulu bile olsa serbest bırakılmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474