banner564

Toplamda 17 ay ceza verildi

Arslan Market’ten 200 TL madeni para, 6 paket sigara çaldığı iddiasıyla yargılanan Kazakistanlı iki sanık hakkındaki karar açıklandı

Toplamda 17 ay  ceza verildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Eylül ayı 2017 tarihinde “Arslan” isimli marketin kapısını, tornavida ile açarak marketten 200 TL madeni para, 6 paket sigara ve 2 adet puro çalan Kazakistanlı uyruklu sanıklar Yerlan Seyitov ile Maksatbek Kerim Ulu hakkındaki dava karara bağlandı. Sanıklar,  Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti tarafından suçlu bulunarak toplam 17 ay hapse mahkûm edildi. Heyet, çalışma izni olmadığı halde, sanık Yerlan Seyitov’u çalıştıran otel hakkında ve bunu bilmesine rağmen işlem yapmayan polis hakkında soruşturma açılmasına da emir verdi.

Cezaları belli oldu
Sanıkların işlemiş olduğu suçun son zamanlarda artış gösteren vahim suç türleri arasında olduğuna dikkat çeken mahkeme, sanıklara ibret verici ve caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiği ve bu cezanın ise hapislik cezası olması gerektiği sonucuna vardıklarını vurguladı
Heyet, sanık Yerlan Seyitov’un aktif olarak suçu işlediğine, sanık Maksatbek Kerim Uluu’nun da gözcülük yaparak suçta daha pasif bir rol oynadığına dikkati çekerek, Yerlan Seyitov’u 12, Maksatbek Kerim Uulu’yu ise 5 ay hapse mahkûm ettiğini açıkladı.
Mahkeme ayrıca, sanık Yerlan Seyitov’un gönüllü ifadesinden yola çıkarak, sanığı KKTC’de çalışma izni olmadığı halde, izinsiz bir şekilde çalıştıran otel ve gönüllü ifadede yer almasına rağmen konuyu soruşturmayan polis hakkında da soruşturma açılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474