banner564

“Toprağımıza sahip çıkacağız”

Mesarya bölgesine yatırımların süreceğini kaydeden Özgürgün, KKTC'nin hiçbir noktasının pazarlığa açık olmadığına vurgu yaptı

“Toprağımıza sahip çıkacağız”
banner598
Emir ERTORUN
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Paşaköy köy meydanında vatandaşlarla da bir araya gelerek, vatandaşların sorunlarıyla taleplerini dinledi ve sorularını yanıtladı.
Başbakan Özgürgün'e incelemeleri sırasında bazı bakan ve milletvekilleriyle, belediye başkanları, bürokratlar ve diğer yetkililer eşlik etti.
Burada yaptığı konuşmada, Mesarya bölgesine yatırımların süreceğini kaydeden Özgürgün, KKTC'nin hiçbir noktası, bölgesi ve köyünün pazarlığa açık olmadığını, hiçbir toprağının verilmeyeceğini belirtti. Özgürgün, müzakerelerde bazı yerlerin verilmesi gibi taleplere karşı "hayır" yanıtlarını bu bölgelere yapacakları yatırımlarla göstereceklerini kaydetti.
Başbakan Özgürgün, bu topraklara yapılan her yatırımın, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda eşit, adil ve onurlu bir şekilde yaşaması için her türlü kalkınmasını sürdürdüğü mesajını verdiğini de vurguladı.
Özgürgün, bu yatırımları yaparken de kendilerine destek veren ve her zaman işbirliği içinde yanlarında olan Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerine şükran borçları olduğunu söyledi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, hükümet olarak KKTC'nin her bölgesini yatırım ve genişleme noktası olarak gördüklerine vurgu yaparak, hem gençlik ve spora hem de altyapıya önem verdiklerini kaydetti.
"Toprağımıza sahip çıkacağız, yatırımlarla sahip çıkacağız" diyen Özgürgün, Meserya bölgesine sahip çıkacaklarını, bölgede çiftçiler ve hayvancılığın mümkün olduğu kadar destekleneceğini kaydetti.

Projeler devam edecek
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, iki köy için de önemli bir gün olduğunu belirterek, yolun hükümet, Türkiye Büyükelçiliği ve bakanlığa bağlı karayolları dairesi işbirliğinde yenilendiğini işaret etti. Önem sırasına göre projelerin her bölgede süreceğini ifade eden Dürüst, bölgeye hizmet ve yatırımların süreceğini vurguladı.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da söz alarak, yarın hayvancılara yönelik 7 milyon TL'lik bir hibe programı açıklayacaklarını söyledi.
Aslanköy ile Paşaköy arasındaki ulaşımı sağlayan yaklaşık 6 kilometrelik yolun iki köy arasındaki ulaşımı rahatlatacağına inanç belirten Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, sürekli sel baskını olan yolda köye giriş çıkışların engellediğini, bu yüzden yol yenilenmesiyle bu sorunun giderildiğini anlattı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474