banner564

Tözün Tunalı: “Halka yalan söylemeyin”

Başbakanın açıklamalarına tepki gösteren Tözün Tunalı, hükümetin Anayasa değişikliğini bile geçiremeyerek sınıfta kaldığını savundu

Tözün Tunalı: “Halka yalan söylemeyin”
banner598
Sosyal Demokrat Parti (SDP), CTP-DP Hükümeti’nin beş aylık icraatlarını açıklarken kendi ayakları üzerinde duran ekonomi yarattıklarını söyleyerek halka bir kez daha yalan söylediklerini savundu.
SDP Başkanı Tözün Tunalı yaptığı açıklamada, CTP-DP Hükümetinin göreve geldiği günden bugüne kadar önem arz edecek hiçbir projesinin olmadığını ileri sürdü. Tunalı, “Meclisin dahi sağlıklı bir şekilde nisabı sağlayarak toplanamadığı Hükümetin halkın yararına icraat yapmasının söz konusu olamayacağını düşünüyoruz” dedi.
Hükümetin Anayasa değişikliğini bile geçiremeyerek, sınıfta kaldığını söyleyen Tunalı, “Bu hükümete halkımız onay vermedi. Ama yine ağır aksak illaki koltukta kalma sevdası Ekonomiyi bitirdi. Halkımızın umutlarına yanıt veremedi. Birçok işyerinin kapandığı 3 binden fazla insanın çek yasağına girdiği bir düzende ekonomimiz nasıl kendi ayakları üzerinde duruyor? Halkı bu yalanlarla kandırmaya devam ediyorlar” dedi.
Tunalı, ülkedeki tüm sektörlerin can çekiştiğini, sendikaların sürekli greve gittiğini, seçim öncesinde halka verilen sözlerin yerine getirilmediğini ileri sürerek, hükümetin eğitim, sağlık, spor ve ekonomik icraatlarını eleştirdi.
Tözün Tunalı, şöyle devam etti: “Yapmayacaksanız görevi devredeceksiniz. Halkın yararına olacak icraatlara imza atın. Aksi halde halkımız sizi tarihe gömecektir. UBP gidecek CTP gelecek ve DP de yama olacak dönemleri artık bitmiştir. Halkımız artık gerçekleri görmüştür. Kimse bu gerçeklerden kaçamayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474