banner564

Trodos’ta kritik buluşma

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’la görüştü

Trodos’ta kritik buluşma
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’la Trodos’taki Rum Başkanlık Konutu’nda dün bir araya geldi.
Rum radyosunun haberine göre, Anastasiadis- Fallon görüşmesinde İngiltere’nin Kuzey Irak’a yönelik “insani çalışmaları”, Kıbrıs sorunu, ikili ilişkiler, bölgesel ve ekonomik konular ele alındı.
Habere göre Rum hükümet sözcüsü görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in Fallon’u Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda bilgilendirdiğini, görüşmede Irak ve bölgedeki durumla Ukrayna konusunun da ele alındığını söyledi.
İngiltere Savunma Bakanı Fallon ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmede Kıbrıs sorunundaki bir sonraki adımların ele alındığını belirterek ülkesinin tarafları, daha fazla ilerleme sağlayabilmek için fırsatı değerlendirmeleri yönünde cesaretlendirdiğini iddia etti.
Fallon ayrıca, ülkesinin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği “insani çalışma” konusunda da Anastasiadis’i bilgilendirdiğini ifade etti ve Güney Kıbrıs’ın bölgede istikrarın sağlanması çabalarında üstlendiği rolün önemine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473