banner564

Tüm ilçelerde kutlanacak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC’de de törenler düzenlenecek

Tüm ilçelerde kutlanacak
banner598
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bugün, Türkiye ile birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanacak.
Kutlamalar bugün saat 07.50’de, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın BRT’de yapacağı konuşmayla başlayacak.
Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.15’te, Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Anıta çelenk konulmasıyla başlayacak tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın GKK’ya bağlı bir subay tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla sürecek. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlanacak.
Lefkoşa’daki ikinci tören saat 09.15’te Atatürk Stadyumu’nda yer alacak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gazimağusa’da saat 08.30’da Zafer Anıtı’na çelenk sunulacak. Diğer tören de saat 09.00’da Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda yapılacak.
Girne’de Atatürk Anıtı’na saat 08.30’de çelenk sunma töreninde bir öğrenci de şiir okuyacak. Ardından 20 Temmuz Stadyumu’nda saat 09.15’te gösterilerin ve konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.
Güzelyurt’ta, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı önünde 08.30’da başlayacak çelenk koyma töreninin ardından, saat 09.30’da da Güzelyurt Zafer Stadı’nda okulların gösteri programı başlayacak.
İskele’deki ilk tören saat 08.45’te Atatürk Anıtı önünde yer alacak. Ardından saat 09.45’te Cumhuriyet Stadyumu’nda öğrencilerin gösterilerinin yer alacağı, konuşmaların yapılacağı, şiirlerin okunacağı tören başlayacak.
Lefke’deki tören ise saat 16.00’da Lefke Atatürk Anıtı önüne çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Ardından saat 16.30’da Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadı’nda tören yapılacak.


Siber: Destansı özgürlük mücadelesi
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un; Atatürk'ün öncülüğünde Anadolu halkının tüm yokluklara ve olumsuz şartlara rağmen verdiği destansı bir özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu kaydetti. 

Alanlı: Geleceğin teminatı gençler
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ise mesajında geleceğin teminatı olan gençlere böyle bir günün armağan edilmesinin anlamından bahsetti. 

Özgürgün: Atatürk’ün gençliğe hediyesi
Başbakan Hüseyin Özgürgün de mesajında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine verdiği değeri ifade eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın, Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliğiyle kutlandığını kaydetti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla; Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Demokrat Parti Ulusal Güçler, Rauf R.Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Taşkın, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, 
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474