banner564

Hedef öncü olmak

NET Holding’in en yeni şirketi ‘Ekspres Yatırım Menkul Değerler’ finans sektörüne iddialı giriş yaptı

Hedef öncü olmak
banner598
Mert ÖZDEŞ
   Turizm yatırımlarıyla öne çıkan NET Holding’in en yeni şirketi, ‘Ekspres Yatırım Menkul Değerler’ finans sektörüne iddialı bir giriş yaptı. 30 Milyon TL sermaye ile geniş yetkili aracı kurum olarak kurulan Ekspres Yatırım, NET Holding’in güçlü desteği ve deneyimli uzman kadrosuyla küresel bir finans kurumu haline gelmeyi hedefliyor.
  Ekspres Yatırım yöneticileri, Merit Premium Hotel’de düzenlenen Türkiye’den ekonomi yazarlarının da katıldığı lansmanda hedeflerini açıkladı.
   Ekspres Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve NET Holding Genel Koordinatörü Hande Tibuk, finans sektöründe öncü bir kuruluş yaratma hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Tibuk şöyle dedi:
   “Net Holding, 1974 yılında kurulmuş 1989 yılında da borsada işlem görmeye başlayan ilk şirketlerden biridir. Dolayısıyla sermaye piyasalarıyla uzun zamandır iç içe bulunmaktayız. Biz bunu bir adım daha ileriye götürüp finans sektöründe öncü bir kuruluş yaratmaya karar verdik. Bu noktada da finans sektöründe uzun yıllar tecrübe edinmiş üst düzey yönetim kadromuzun da katkısı büyük olmuştur. “

Güçlü Teknik Altyapı 

   Finans sektöründe yatırımcılara hizmet verirken fark yaratacak 3 konuya dikkat çeken Hande Tibuk şöyle dedi:
   “Birincisi güven, teknik altyapı ve çalışan kalitesi… Arkamızda NET Holding gibi güçlü sermayesi ve sermayedar yapısı olan güçlü bir şirket olduğu için güven konusunda önemli bir fark yaratacağımızı düşünüyoruz. Teknik alt yapı ve çalışan kalitesi adına çok güçlü ve tecrübeli bir ekip oluşturduğumuza da inancımız tam. NET Holding’in 42 yıldır hizmet sektöründe bulunmasından dolayı alışkanlık edindiği mükemmeliyetçi hizmet anlayışının da vereceğimiz finansal hizmetlerde de fark yaratacağına inanıyoruz. Ve en kısa zamanda da lider olacağına inanıyoruz.”
   Tam bir finansal süpermarket denebilecek yapılanmaları olduğunu anlatan Ekspres Yatırım Genel Müdürü Murat Ergin ise her tür yatırımcıya başta Forex olmak üzere, hisse senedi, vadeli işlemler, opsiyonlar, tahvil-bono ve yatırım fonu alım-satımı konularında üst düzey hizmet vereceğini belirtti. 
KKTC’de yatırımlar sürecek

    Basın toplantısının ardından Diyalog’a konuşan Ekspres Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, Ekspres Yatırım’ı anlattı:
   “NET Holding olarak finans sektöründe aslında yeni değiliz. 42 yıllık bir şirket olarak bugüne kadar hep turizm yatırımlarıyla ön plana çıktık. Ancak geçmişte Global Menkul Değerler ve Net Bank tecrübemiz olmuştu. Finans sektöründe yeniden yer almaya karar verdik ve Ekspres Yatırım’ı kurduk. 30 Milyon TL sermaye ile kuruldu ancak güçlü NET Holding desteği ile heran sermayesini daha yukarılara çıkarabilir.” 

    Tibuk, Net Holding’in KKTC’de yatırımlarının devam edeceğini ancak yatırımcıların önünün açılması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

    “Biz Kuzey Kıbrıs’a çok inanıyoruz. 20 yıldır buradayız ve özellikle son 10 yıldır yatırımlarımızı artırdık ve devam ediyoruz. Şu anda altı otel ve beş gazino işletmemiz var. Yeni otel projelerimiz ve Residencial AVM projelerimiz başlamış durumda. Uzun vadeli olarak adaya inancımız çok büyük. Buranın çok büyük bir potansiyeli var. Şu politik durumda bile bazı bürokratik engeller ortadan kalsa Kuzey Kıbrıs kendi kendine yeter bir ülke haline gelebilir. Ne yazık ki çok sık hükümet değişikliği yaşanıyor ve yapısal reformlar gerçekleştirilemiyor. Yatırımcıların önü açılabilir büyük kolaylıklar sağlanabilir. Bu kötü bir şey değil. Buraya yapılan yatırım buraya kalıyor. Bu değer ülkeye kalıyor.
   Merit Markasını Balkanlara da taşımaya başladık. Karadağ, Hırvatistan, Bulgaristan, Makedonya ve Ukrayna ile Merit markasını yayacağız.”



Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473