banner564

Tüm paydaşlar katkıda bulundu

Hayvancılık ve Su ürünleri Çalıştayı ön raporunun okunmasıyla sona erdi

Tüm paydaşlar  katkıda bulundu
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi tarafından düzenlenen Hayvancılık ve Su ürünleri Çalıştayı, basın toplantısında çalıştay ön raporunun okunmasıyla önceki gün son buldu.
Sektörün masaya yatırılarak mevcut durumun analiz edilerek, sektörün geleceğine yön vermek, hayvansal ürün çeşitliliğinin artırılması ve güvenli üretimin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen çalıştay, konu ile ilgili tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi.
Girne Merit Park Hotel’de önceki gün düzenlenen basın toplantısında konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, amaçlarının ülke tarım ve hayvancığını ileriye taşırken, bilimsel ve ekonomik aklın harmanlandığı, tüm paydaşların katkı koyduğu bir yol haritasıyla icraatlarını yapmak olduğunu kaydetti.
Bakanlık açıklamasına göre Deveci, bakanlık olarak tarım ve hayvancılığı çağdaş bir seviyeye taşıma vizyonuyla yola çıktıklarını ifade etti, “Çalıştayı düzenlerken amacımız ülke tarım ve hayvancığımızı ileriye taşırken bilimsel ve ekonomik aklın harmanlandığı tüm paydaşların katkı koyduğu bir yol haritasıyla bu yolu yürüyebilmektir” dedi.
Deveci, üç ay önce gerçekleştirdikleri süt çalıştayının sonuç raporunun kamuoyuyla paylaşıldığını, ikinci adım olarak gerçekleştirilen Hayvancılık ve Su Ürünleri Çalıştayı’nın sonuçlarının da bir iki ay içerisinde paylaşılmış olacağını kaydetti.
Söz konusu çalıştay sonuçlarının tarım master planının oluşmasına katkı koyacağını belirten Deveci, başta TC Kalkınma ve İşbirliği Ofisi, TC’nin ilgili bakanlıkları, akademisyenler, ilgili sivil toplum örgütü ve bakanlık çalışanları olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür etti.
Çalıştay divanında yer alan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü’nden Prof. Dr. Gürsel Dellal ise, ön raporu paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473