banner564

Türkiye can kaybı 3 bin 584

Türkiye'de 2 bin 253 artışla Coronavirüs vaka sayısı 131 bin 744 oldu

Türkiye can kaybı 3 bin 584
banner598

Türkiye'de Coronavirüs salgınına ilişkin son veriler açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 64 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. 2 bin 253 yeni vaka tespit edilirken 4 bin 917 kişi hasta da iyileşti.
Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Coronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, dün 30 bin 303 test yapıldı. Bu kapsamda, 2 bin 253 kişiye Covid-19 tanısı konuldu.
Son 24 saatte 64 hasta vefat etti, 4 bin 917 hasta ise iyileşti. Toplam test sayısı 1 milyon 234 bin 724, toplam vaka sayısı 131 bin 744, toplam vefat sayısı 3 bin 584 oldu. Toplamda, son rakamlara bakıldığında, yoğun bakımdaki hasta sayısı 1278, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 669, iyileşen hasta sayısı 78 bin 202 olarak kayıtlara geçti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabındaki paylaşımında, "Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç duyan hasta sayısı azaldı. Yeni vaka sayısında, sokağa çıkma yasağına ara verilen günlerden kaynaklanan, beklenen sınırlar içinde bir artış oldu. Virüs, bulduğu her fırsatı kullanıyor. Tedbirlere mutlaka uymalıyız" ifadelerini kullandı.

Salgın kontrol altında
Öte yandan Coronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, Türkiye'nin salgını kontrol aldığını vurguladı. Koca, ''Sonuçlar, tanı ve tedavideki başarı, salgını kontrol altına aldığımızın kanıtlarıdır'' ifadelerini kullandı. 
Fahrettin Koca, ''Türkiye'miz Coronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır. Şimdi altını çizerek söylüyorum, şu anda virüsle mücadelemizin ikinci döneminin ilk günlerindeyiz. Başarı ise bazı koşullara bağlıdır. Tedbirsiz davranmak Coronavirüs tehdidinin ortadan kalktığını varsaymaktır” dedi.
Bakan Koca şöyle devam etti:
“Kısıtlamaların biraz esnetildiği bir döneme giriyoruz. Hassas davranmazsak risk beraberinde gelecektir. Özgür ama tedbirli olacağız. Virüs tehdidi henüz ortadan kalkmadı. Yeni normal için sağduyu şart. Hastalığın önündeki fırsatları ortadan kaldırmak bundan sonraki hedefimizdir. ''Kontrollü sosyal hayat'', önümüzdeki günlerde evimizden daha rahat dışarı çıkacağız. Bu gibi adımların özetidir bu isim. Özgür ama tedbirli bir hayat tarzına geçiyoruz. Bu dönemde dikkat etmemiz gereken iki unsur var onlar da: Dışarı çıkmamız gerekiyorsa mutlaka maske kullanacağız ikincisi ise sosyal mesafeyi uygulayacağız. Bugüne dek her ne kadar 'normale dönüş' ifadesi yer yer kullanılsa da esasında normale dönmüyoruz. 'Yeni hayatın normalleri'ni oluşturuyoruz.
En geç cuma itibariyle Ticaret Bakanlığı'mızın maske tavan fiyatıyla ilgili açıklaması olacak. Eczaneler üzerinden 20-65 yaş için 10 günde bir beşli paket ücretsiz verilmesi şeklinde bir uygulamamız vardı. Bununla ilgili de yaklaşık 40 milyon küsür kişiye mesaj gitti, dağıtım yapıldı. Şu ana kadar dağıtım yapılan maske sayısı bu anlamda 160 milyonu buldu.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473