banner564

Turizmciler endişeli

Atlas jet, Kıbrıs uçuşlarında; Antalya’nın ardından Adana, İzmir ve bazı İstanbul seferlerini askıya aldı 

Turizmciler endişeli
banner598

 Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki hava ulaşımının önemli firmalarından Atlasjet’in; Antalya’nın ardından Adana, İzmir ve İstanbul’dan  Ercan’a düzenlediği seferleri askıya aldığı öğrenildi.

Atlas Global’in 25 Nisan 2018'den itibaren Kıbrıs uçuşlarını askıya alma kararının ülke turizmine olumsuz yansımaları olacağı belirtiliyor.
Atlas Global, dün akşam Kıbrıs'taki acentelerine gönderdiği mesaj ile ikinci bir bildiriye kadar Ercan İstanbul - Ercan Adana ve Ercan İzmir uçuşları iptal ettiğini duyurdu.
Turizm camiası başta olmak üzere iki ülke arasında yolculuk yapan birçok insanda şok etkisi yaratan karar hakkında bugün geniş çaplı bir açıklama yapılması bekleniyor. 

Bilet fiyatları uçuşa geçecek
Antalya seferlerinin durdurulmasının ardından Kuzey Kıbrıs’a turist akışının yoğun olduğu Adana, İzmir ve İstanbul seferlerinin askıya alınması Kuzey Kıbrıs’ta soğuk duş etkisi yarattı.
Atlas Global’in aldığı kararın ardından Türkiye ile sağlanan hava ulaşımında bilet fiyatlarının daha artacağını belirten turizmciler,  “Turizm adası olan Kıbrıs’ın için aksayan ve durdurulan her uçuş KKTC ekonomisine vurulan bir darbedir.  Atlas Global Hava Yolu Şirketi’nin aldığı kararı gözden geçireceğini ve seferlerini yaz aylarında yeniden başlatacağını umuyoruz. Seferlerin durmasıyla bilet fiyatları uçuşa geçecek bu nedenle ülkeye gelen turist sayısında ciddi bir düşüş yaşanacaktır. Bu da ülkede var olan ekonomik krizin daha da derinleşmesi anlamına gelir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474