banner564

Turizmin hizmetinde

Yeni doğa yürüyüş yolları için protokol imzalandı

 Turizmin hizmetinde
banner598
Turizm Bakanlığı, özel ilgi turizmi kapsamında, yerli halkın yanı sıra, turistlerin de kesintisiz yürüyebilmelerine olanak sağlanabilmesi amacıyla yeni doğa yürüyüş yolları oluşturuyor.
Bakanlık, Koruçam’dan – Zaferburnu’na (Cape to Cape) kadar toplam 257 km uzunluğunda 18 yürüyüş yolundan oluşan güzergâhtaki mevcut yürüyüş yolunun eksikliklerinin giderilmesi ve turizmin hizmetine sunulabilmesi amacıyla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile protokol imzaladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, imzalanan protokol ile ilgili yetki Bakanlar Kurulu’nun 18/11/2015 tarihinde almış olduğu Ö.(K-1) 666-2015 sayılı karar ile onaylandı.
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, mevcut yürüyüş yollarının eksikliklerinin giderilmesi ve yeni parkurların turizme kazandırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyerek, söz konusu parkurlar hakkında bilgi verdi.
Sucuoğlu, 18 yürüyüş parkurunun Koruçam, Lapta, Karaman (Karmi), St. Hilarion, Bellapais, Buffavento, Alevkaya, Antiphonitis, Tatlısu, Mersinlik, Kantara, Yedikonuk, Esenköy, Sipahi, Elaousa, Dipkarpaz, Apfendrika ve Zafer Burnu’ndan oluştuğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474