banner564

Türkiye gerildi

Türkiye’de tüm gözlerin çevrildiği kritik Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinden sonra açıklama yapılmadı, AK Parti’nin ay sonunda kongreye gideceği iddia edildi

Türkiye gerildi
banner598
AK Parti'nin 29 Nisan'daki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Başbakan Davutoğlu’nun, atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı tartışmaların hemen ertesinde salı günkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara'nın en çok konuşulan konusu olmuştu.
Bu gelişmeler sonrası tüm gözlerin çevrildiği kritik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesi dün gerçekleşti.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki haftalık olağan görüşme, yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.
 Görüşmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beştepe'den ayrıldı. Davutoğlu 20.30'da Başbakanlık konutuna geldi. Yanında Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın da olduğu görüldü.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmeye dair açıklama yapılmayacağını ve olağan kabulün sona erdiğini duyurdu.
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları toplantıyla ilgili bir açıklama yapılmayacağını duyurdu.
Ak Parti tarafından henüz doğrulanmayan iddiaya göre Ak Parti Mayıs sonuna doğru kongreye gitme kararı aldı.

Davutoğlu bugün konuşacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün saat 11.00'de gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyerek gelişmeleri değerlendirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitme kararı aldığı iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474