banner564

“Tutuklama çare değil”

Yargıç Hale Ahmet Raşit, Suriyeli mülteciler için “Ülkelerinde durum ortada, mademki devletimiz onlara bakamıyor bakan ülkelere gönderilmelerine yardımcı olalım” dedi

“Tutuklama çare değil”
banner598
Suriye’den kaçıp KKTC’ye geldikten sonra kaçak bir şekilde Güney Kıbrıs’a giden ancak orada da barınamayıp yine kaçak yollardan KKTC’ye geçmeye çalışırken yakalanan iki Suriyeli gözaltına alındı. Askeri Yasak bölgeyi ihlal eden Suriyeli zanlılar M.C (E-34) ve A.K(E-31) dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmaya bakan Yargıç Hale Ahmet Raşit, “Devletimiz onlara bakamıyor bakan ülkelere gönderilmelerine yardımcı olalım” dedi. Kaza mahkemesine Yargıç Hale Ahmet Raşit huzuruna çıkarılan zanlıların önceki gün Beyarmudu bölgesinde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye geçtikleri belirtildi. Polis, zanlıların yargılanıncaya kadar 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti.
“Neden tutuklayıp getiriyorsunuz”
Huzuruna getirilen zanlıların Suriye uyruklu göçmenler olmasına tepki gösteren Yargıç Raşit,  “Bu insanları neden tutuklayıp getiriyorsunuz. Ülkelerinde durum ortada, mademki devletimiz onlara bakamıyor bakan ülkelere gönderilmelerine yardımcı olalım” dedi. Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlıların 4 gün süre ile cezaevine gönderilmelerine ve Askeri mahkemenin ilk duruşmasına çıkarılmalarını sağlamak için dosyalarının hazırlanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474