banner564

“Tuvalet bile yok”

Gazimağusa Limanı’nda inceleme yapan Özyiğit, altyapı açısından yetersiz olan bölgede, sağlık riski de bulunduğunu belirtti

“Tuvalet bile yok”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Gazimağusa milletvekili Hüseyin Angolemli, İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları ile Çevre, Şehircilik ve Ulaştırma Komitesi Başkanı Ercan Hoşkara’dan oluşan parti heyeti, Gazimağusa Limanlar bölgesinde incelemelerde bulundu. 
“Altyapı açısından yetersiz olan bölgede, sağlık riski de bulunduğuna” dikkat çeken Özyiğit, liman içerisindeki kirli sanayi bölgesinin yerleşim alanları dışına çıkarılması gerektiğini vurguladı. 
Olası çözümle birlikte tarihi ve kültürel öneme sahip Gazimağusa Limanı’nın çok daha önemli bir konuma geleceğini belirten Özyiğit, devlet-yerel yönetim işbirliğinde, ilgili sivil toplum örgütlerinin de paydaş olacağı bir yapıda hazırlanacak Master Plan çerçevesinde, bölgenin kirli sanayiden kurtarılarak, turizm ve ticaret limanı haline gelebileceğini kaydetti. 
Açıklamaya göre heyet, Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) Başkan ve üyeleri, Limanlar Dairesi Müdürü ve Liman İşçileri Şirketi yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi, bilgi aldı, sorunları dinledi. 

“İşçilerin birçok sorunu var…”
Özyiğit, liman işçileri şirketleri ile emekçilerin birçok sorunlarının olduğunu, ancak bu sorunların çözülmesi bir yana ilgilenen bir yetkilinin bile olmadığını iddia etti. 
2008 yılında doların 1.45 olarak sabitlendiğini, ancak doların bugün neredeyse 2 katına çıkmasına rağmen ödemelerin halen 1.45’ten yapıldığını belirten Özyiğit, işçi şirketlerinin gereken düzenlemelerin yapılması talebine kulak verilmesini istedi. 
Liman bölgesinde işçilerin kullanacağı bir tuvalet olmadığı gibi, ellerini yıkayacakları suyun bile bulunmadığını üzülerek gözlemlediklerini belirten Özyiğit, bu konuda hiçbir mazeret kabul edilemeyeceğini kaydetti. Özyiğit, “ilgili kişi ve kurumları bu utanca son vermeye” çağırdı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474