banner564

Tuzla şehitleri anıldı

Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi sırasında 1956-1974 yılları arasında şehit olan 21 Tuzlalı, düzenlenen törenle anıldı.

Tuzla şehitleri anıldı
banner598
Tuzla Şehitliği’nde dün saat 09.00’da başlayan törende, protokol sırasına göre, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Merkez Komutanı Hava Savunma Albay Fahri Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Behçet Öznacar, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, siyasi parti temsilcileri, DAÜ, İTÜ, dernek, vakıf, kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından çelenk konuldu.
Saygı duruşu ve saygı atışından sonra İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar önce göndere çekildi, ardından Filistin için yas nedeniyle yarıya indirildi.Tören, 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Bülent Eryürek’in konuşması, şehitler için dua okunması ve şehitliği ziyaretle tamamlandı.

Eryürek: Geçmişi unutmayalım
Piyade Üsteğmen Bülent Eryürek, yaptığı konuşmada, Enosis amacıyla Kıbrıs Türk halkının varlığına kastedilen günlerin bir kez daha acı ve hüzünle hatırlandığını ifade etti.
Eryürek, Kıbrıs Türk halkının verdiği onurlu mücadelenin dünya durdukça unutulmayacağını belirterek, 11 yıl süren baskı, zulüm ve katliamların Barış Harekatı ile sona erdiğini; Harekat’ın Rumların da can ve mal güvenliğini sağladığını söyledi.

Eryürek, Türklük uğruna, tüm imkansızlıklara ve verilen binlerce şehide rağmen Kıbrıs Türk halkı ve mücahidinin, örnek bir direniş sergilediğini kaydetti.
Eryürek, geçmişi unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirterek; “Atalarımızdan, çocuklarımız için miras aldığımız vatan toprağından ve bayrağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473